NRK Meny
Normal

TV-aksjonen til Kirkens Nødhjelp

Kirkens Nødhjelp er tildelt NRKs årlige innsamlingsaksjon i 2014.

Befolkningen står i kø for å få rent vann

Rent vann er ingen selvfølgelighet for svært mange mennesker jorda rundt. Gjennom TV-aksjonen i 2014 ønsker Kirkens Nødhjelp å hjelpe folk med tilgang på rent vann og trygge sanitære forhold i land både i Asia og i Afrika.

Foto: CHARLES ONIANS / Afp

Kringkastingssjefen har bestemt at TV-aksjonen i NRK for 2014 går til Kirkens Nødhjelp.

Kirkens Nødhjelp har søkt om å bli tildelt midlene som samles inn til deres arbeid for å sikre tilgang på rent vann og trygge sanitære forhold i flere land i Afrika og Asia.

Det betyr at Kirkens Nødhjelp trolig vil få rundt 200 millioner kroner å rutte med til sine prosjekter. NRKs Tv-aksjon regnes som verdens største dugnad - hvor hele nasjonen med NRK i spissen tar et krafttak for å samle inn penger til et humanitært formål.

Les mer: TV-aksjonen 2014 til Kirkens Nødhjelp

Vann til en million mennesker

​I sin søknad skriver Kirkens Nødhjelp at bidrag fra TV-aksjonen kan sikre mer enn en million mennesker bærekraftig tilgang til rent vann.

Slagordet som Kirkens Nødhjelp ønsker å bruke i forbindelse med neste års TV-aksjon er da også «Vann til en million».

Kirkens Nødhjelp har i mer enn 30 år utviklet lokale løsninger gjennom bygging av brønner, vannpumper, renseanlegg og sanitæranlegg. Rent vann bidrar også til å forebygge alt fra sykdommer, voldtekter og korrupsjon, skriver Kirkens Nødhjelp i sin søknad.

Les mer: Vi har fått tv-aksjonen 2014!

15 søkere for 2014-aksjonen

I alt søkte 15 organisasjoner om å bli tildelt TV-aksjonen for 2014. Kirkens Nødhjelp har selv hatt aksjonen tre ganger tidligere i løpet av TV-aksjonens 40 år lange historie.

Les mer: Disse søkte om å få TV-aksjonen 2014

Nasjonalforeningen for folkehelsen i år

De to siste årene er det Norsk Folkehjelp og Amnesty som har kunnet gjort store løft takket være NRKs tv-aksjon. Til høsten er Nasjonalforeningen for folkehelsen deres arbeid med å bedre livskvaliteten for de som er rammet av demens det skal samles inn for.

Les mer: TV-aksjonen 2013 til demens-saken

Dette er Kirkens Nødhjelp

Kirkens Nødhjelp er en frivillig humanitær organisasjon, opprinnelig etablert innenfor Den norske kirke.

Organisasjonen driver i dag med både katastrofehjelp og mer langsiktig utviklingsarbeid i rundt 70 land.

Midlene fra neste års TV-aksjon er planlagt brukt på prosjekter i Etiopia, Somalia, Sør-Sudan, Sudan, Tanzania, Pakistan og Afghanistan.

Les mer: Dette er Kirkens Nødhjelp

Dette er TV-aksjonen i NRK

TV-aksjonen i NRK kalles gjerne verdens største dugnad i forhold til folketallet. Rundt 100 000 bøssebærere og andre frivillige stiller hvert år opp for TV-aksjonen. De siste årene har det årlige, totale innsamlingsbeløpet vært på mer enn 200 millioner kroner.

Et eget Innsamlingsrådet oppnevnt av NRKs styre behandler søknadene om å bli tildelt TV-aksjonen. Rådet tilrår ovenfor kringkastingssjefen hvilken organisasjon som skal få TV-aksjonen.

Les mer: Alt om TV-aksjonen i NRK