Hopp til innhold
Info fra NRK

Redusert programtilbud grunnet streik

Meklingen mellom NRK og NRKj førte ikke fram. Drøyt 1700 medarbeidere i NRK er derfor i streik, og dette fører til et redusert innholdstilbud så lenge streiken varer.

– Dette er først og fremst leit for publikum. NRK klarer ikke opprettholde innholdstilbudet under streik, og dette går dessverre utover publikum. For NRK er det ikke mulig å akseptere et krav utover det alle andre i samfunnet har fått, sier kringkastingssjef, Thor Gjermund Eriksen.

Konsekvenser

  • TV: Alle nyhetssendinger går ut, inkludert Dagsnytt 18, Urix, P3-nyheter på NRK3, Distriktssendingene og Supernytt på NRKSuper. Vi sender preproduserte programmer og programmer fra arkivet.
  • Strømmetjenestene NRKTV/NRKSuper: Tilbudet som allerede ligger der er tilgjengelig for publikum. Det som blir produsert på TV blir automatisk produsert i strømmetjenesten.
  • Radio: De fleste radiokanalene har automatiserte musikkstrømmer kombinert med programmer som kan sendes av medarbeidere som ikke er organisert i NJ. Korte nyhetsoppdateringer basert på NTB.
  • NRK.no: Noe nyhetstilfang basert på NTB og andre byråer.
  • NRK Radio på nett og mobil: Radiosendinger og podkaster som allerede ligger der er tilgjengelig for publikum. Det som blir sendt på Radio blir automatisk publisert i strømmetjenesten. Eksternt produserte og allerede planlagte podkaster blir publisert i NRK Radio fortløpende.

    YR:Værvarsler vil oppdateres kontinuerlig som før. Artikler om vær vil imidlertid ikke bli oppdatert så lenge streiken pågår.

  • Sosiale medier: Enkelte av NRKs kontoer i sosiale medier stenges