Informasjon fra NRK

Israel-/Palestina-konflikten opp i Kringkastingsrådet

En gjenganger i Kringkastingsrådet, hvordan NRK dekker Israel og Palestina, var tema på rådets siste møte før sommeren, torsdag 3. juni.

Se opptak av møtet i Kringkastingsrådet torsdag 3. juni.

Knapt noen annen sak har blitt så ofte debattert i Kringkastingsrådet som hvordan NRK dekker den betente situasjonen mellom palestinere og staten Israel. Rådet har mottatt en rekke henvendelser hvor det påstås at NRK driver ensidig journalistikk for den ene part.

Til Kringkastingsrådet kommer NRKs utenrikssjef Sigurd Falkenberg Mikkelsen for å svare på anklagene.

Totalt er det kommet 197 henvendelser til Kringkastingsrådet i forkant av det siste møtet før sommeren.

I plenum vil rådet også se på en henvendelse om hvordan NRK dekker Sian og Alliansen, om hvem som får slippe til i Debatten, ordbruk i Urix, en klage på radioandakten og en henvendelse går på hvordan NRK dekker den muslimske Id-feiringen opp mot kristne høytider.

Hus i ruiner i Gaza etter bombing fra Israel

Driver NRK ensidig journalistikk i dekning av konflikten mellom palestinere og Israel? Det skal Kringkastingsrådet diskutere torsdag 3. juni.

Foto: Gunnar Bratthammer / NRK

Revejakt, svømmedugnad og økonomi

Revejakt blir det også i Kringkastingsrådet torsdag. Flere har reagert på et innslag om revejakt i Dagsrevyen. Rådet skal se på saken.

Av temasaker torsdag skal Kringkastingsrådet få innblikk i nasjonal svømmedag på NRK 5. juni. Her NRK samarbeider med flere organisasjoner for å sette fokus på å gjøre både små og store trygge i vannet.

Økonomijournalistikken i NRK blir også tema. Her vil både NRKs økonomikommentator Cecilie Langum Becker og fagredaktør Marius Tetlie innlede.

Dagsorden

Digitalt møte i Kringkastingsrådet 3. juni 2021.

Kl 0900 Åpning og gjennomgang av dagsorden v/rådsleder Julie Brodtkorb.

Kl 0910 Gjennomgang av henvendelser til rådet.

Kl 1030 Pause

Kl 1040 Svømmedugnad for hele landet.

NRK går sammen med Redningsselskapet, Norges Svømmeforbund, lokalaviser og lokalradioer om å bidra til at alle landets 10-åringer og deres familier skal kunne beherske vannet og forstå viktigheten av å kunne flyte.

Innledning v/prosjektleder Jannicke Engan i NRK, prosjektleder Jan Kjensli i Norges Svømmeforbund og prosjektleder Tanja Krangnes i Redningsselskapet.

Kl 1130 Lunsj

Kl 1200 Økonomijournalistikken i NRK.

Innledning v/økonomikommentator Cecilie Langum Becker og fagredaktør Marius Tetlie.

Kl 1245 Informasjon fra NRKs ledelse v/Thor Gjermund Eriksen.

Neste møte i Kringkastingsrådet 23. september.