Følger urbane Oslo-ungdommer i TV-serie

Nettserien «Minoriteens» lar oss møte fem urbane hovedstadsungdommer gjennom ett helt år. Serien slippes fredag 4. mai og er i sin helhet filmet av elever fra Elvebakken videregående skole i Oslo.

Nettserien «Minoriteens» lar oss møte fem urbane hovedstadsungdommer gjennom ett helt år.

Lurer du på hva vi drømmer om? Hvem vi er forelsket i? Hva vi savner? «Minoriteens» gir innblikk i livet til fem Oslo-ungdommer. På godt og vondt.

Gjennom serien kommer vi tett inn på Oslo-ungdommenes liv der alle har utfordringer med oppturer, nedturer, humor og tårer.

Serien er laget i tett samarbeid med elever ved Elvebakken. Gjennom ett år har NRK overlatt kameraene til dem, og også under klipping og redigering har de unge bidratt aktivt.

I serien møter vi Addo som er 17 år, og som kommer fra Ghana. Han drømmer om å få seg kjæreste, selv om det egentlig er forbudt i hans kultur.

Videre møter vi Bazhan som er 20 år gammel, født i Pakistan, med røtter fra Afghanistan, og som lever i uvisshet om familien får opphold i Norge og vi møter Nathalie som er adoptert, 16 år, bor på Bygdøy og vil gjerne treffe sin pappa.

Ilyas kommer fra Marokko, han forsøker å få orden på livet sitt etter å ha slitt en periode, mens Ibtisam er 15 år gammel, bruker både moteklær og hijab og får kritikk både fra konservative muslimer og nordmenn på måten hun kler seg på.

Ibtisam fra nettserien «Minoriteens».

Møt dem i «Minoriteens»

Foto: NRK

Nær, røff, og ærlig

- Dette har blitt en nær, røff, ærlig og urban TV-serie som vi gleder oss til å presentere, sier prosjektleder Veslemøy Hvidsteen i NRK Østlandssendingen.

De har laget serien i tett samarbeid med elever fra Elvebakken videregående skole.

- Det er to og to elever som har fulgt hver sin person og filmet uten at voksne har vært til stede, fortsetter hun.

Elevene har filmet

NRK arrangerte først en samling hvor elevene fikk lære om dokumentarisk filming. NRK fant deretter ungdommene som medvirket på ORKIS, Røde Kors sin ungdomsklubb I Oslo. Så fulgte skoleelevene de enkelte gjennom ett år med kamera.

Unge har også vært involverte i hele klippeprosessen av serien. – Vi har fått tilbakemeldinger fra ungdommene og gjort justeringer ut fra underveis, sier Hvidsteen.

En film om hver person

Resultatet har blitt fem separate filmer på ca en time. En film om hver person, delt i tre episoder. Nettserien blir å finne i NRK TV fra og med fredag 4. mai kl 17.00.

Gjennom serien vil vi komme tett på både Addo, Bazhan, Nathalie, Ilyas og Ibtisam. – Dette blir ekte og slett ikke noen glattpolerte møter med fem av hovedstadens urbane ungdommer, sier prosjektleder Veslemøy Hvidsteen i NRK Østlandssendingen.

«Minoriteens» filmet av elever fra Elvebakken videregående skole i Oslo.

«Minoriteens» er filmet av elever fra Elvebakken videregående skole i Oslo. B f v Julian Bach, Sondre Masvie, Tobias Bakke, Ulfur Kjalar Eyjolfsson Sunny Sharma. F f v Carmen Saltnes Lopez, Maria Afzal, Marte Hilleren Hagen, Emma Arneberg. Ikke til stede Olav Evang og Esmeralda Kristina Varmo Andresen.

Foto: NRK