NRK Meny
Normal

Dobbel dose livssynsradio

Nye søndagsmorgener i NRK P1 betyr mer "Mellom himmel og jord". Naturens verden kommer en time tidligere og det blir to timer formiddagsradio om livssyn og mellommenneskelige relasjoner.

Programlederne Margrete Nåvik og Ove Gundersen.

Hva å tro betyr og hvordan det praktiseres er viktige tema som Margrete Nåvik og Ove Gundersen tar opp som programledere i NRK P1s livssynsmagasin 'Mellom himmel og jord'.

Foto: Jon-Annar Fordal / NRK

- Det blir deilig å få dobbelt så lang sendetid. Da får vi plass til dobbelt så mye, både av innslag og musikk. Dette tror jeg radiolytterne vil sette pris på, sier programlederne Margrete Nåvik og Ove Gundersen.

Hør: Mellom himmel og jord i nettradioen på radio.nrk.no

Morgenrokkering søndager

Det er flyttingen av Sangtimen til NRK P1+ som har skapt rom for rokkeringen i NRK P1 søndags morgen. Natur- og naturopplevelser i timen mellom åtte og ni, og to timer livssynsmagasin fra ni til elleve.

- Vi har mye på gang. Hver søndag skal vi ha to gjester eller spesielle tema med oss i radiostudioet. Vi skal presentere kjente artister som synger salige sanger, vi skal fortsette jakten på godheten og spørre både leg og lærd om hva de tror på, fortsetter de to.

Journalist Kjetil Lillesæter, NRK Trøndelag

Kjetil Lillesæter snakker om godhet med mennesker han møter på sin vei i 'Mellom himmel og jord'.

Foto: Jon-Annar Fordal / NRK

Hva betyr troen?

Å gi lytterne innblikk i ulike religioner og livssyn, samt å fortelle hva troen betyr og hvordan den utøves av den enkelte, er viktige stoffområder for NRK P1s livssynsmagasin.

- Spesielt de religiøse høytidene forsøker vi å ha fokus på. Se og høre hvordan de markeres og feires både hos kristne, muslimer, buddhister samt blant folk som tilhører andre religioner, sier de videre.

Programlederjobben vil Ove Gundersen og Margrete Nåvik dele på, mens Kjetil Lillesæter vil fortsette å presentere mennesker han møter som byr på godhet i NRK P1s livssynsmagasin "Mellom himmel og jord".

NRK P1 søndager kl 09.03 – 11.00