NRK Meny
Normal

Vil ha barna hjem til jul

Dung Tran Larsens drapssiktede ektemann jobber for å få sine to barn hjem til julefeiring i Krabbedalen.

Dung Tran Larsen
Foto: NRK

Mannen er fortsatt siktet for forsettlig drap, men ble løslatt fra varetektsfengsel onsdag i forrige uke. Gulating lagmannsrett mente det ikke lenger var risiko for bevisforspillelse, og løslot både ektemannen og hans mor.

- Min klient håper barna kan komme hjem så snart som mulig, på en skånsom måte. Dette må gjøres på barnas premisser, sier ektemannens forsvarer, advokat Frode Skogvold, til NRK Hordaland.

Bestemor vil ha barna

Det er i dag Barnevernet som har omsorgen for de to barna. Barnas setteverge, advokat Egil Jordan, skal på inspeksjon i huset i Krabbedalen, hvor familien nå vasker og rydder for fullt etter politiets undersøkelser for at alt skal være klart til barna kommer hjem.

Fra før er det kjent at 22-åringens mor ønsker omsorgen for de to barna. Barnas bestemor frykter Dungs ektemann vil hindre henne i ha kontakt med barnebarna.

- Jeg ønsker at barna skal være med meg, sa hun i forrige uke til NRK

Savnet siden i sommer

Dung Tran Larsen ble meldt savnet 20. juli av sin ektemann. Han hevder at han ikke har sett sin kone siden 14. juli, mens politiet mener siste sikre observasjon av 22-åringen er på Sartor Senter 23. juni. Det var siste gang det var aktivitet på kvinnens mobiltelefon.

 

Siste video

Programleiar: Jan Børge Leirvik
Brannvesenet melder om svært stor fare for lyng og grasbrann på Vestlandet.
Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum sier de ikke kan frede Sylvi Listhaug som justisminister. –Hun hører ikkje på statsministerens råd, sier han.