Nye tall utarbeidet på vegne av Vin- og brennevinleverandørenes forening (VBF) viser markant nedgang i salg av alkohol på landets barer og restauranter i 2009.
Nedgangen tilsvarer 4,5 millioner glass vin og åtte millioner halvlitere øl.
- Svakvin sank med 11 prosent
- Brennevin sank med seks prosent
- Ølsalget sank med syv prosent
Ifølge VBF var nedgangen på nær fem millioner liter alkoholholdig drikke, sammenlignet med 2008.
Det har vært et tøft år for bransjen, mener Ingunn Jordheim, generalsekretær i VBF.
LES:
LES OGSÅ:
– Salget av alkohol er helt avgjørende for lønnsomheten. En klar trend er at stadig flere nå velger å drikke alkohol hjemme fremfor på barer og restauranter. Samtidig er det mye som tyder på at man velger billigere drikkevarer når man først er ute på byen, sier hun i en
.Statistikken fra VBF viser at serveringsbransjen står for under ti prosent av all vin og brennevin som omsettes lovlig i Norge. Med andre ord kjøpes en av ti drinker ute.
I 2009 hadde serveringsstedene en markedsandel på 8,5 prosent på svakvin mens markedsandelen på brennevin var på 11,5 prosent. For øl er andelen 20,2 prosent.
LES OGSÅ:
|