Normal

Varsler storaksjon mot julebordfyll

– Folk vil hilse på politiet på vei til by'n, når de kommer til by'n, på utestedene og ikke minst når de skal hjem, sier leder for ordenspolitiet i Bergen, Bengt Angeltveit.

Video Julebordsesong betyr meir vald

MYE BRÅK: NRK var med politiet på jobb i Bergen sentrum forrige helg. Her kan du se del 1 av reportasjen.

Desember er julebordsesong og en av månedene med aller flest voldsepisoder på åpen gate i helgene. Nå vil politiet ha slutt på at folk bruker busser, drosjer, tog og bybane som vorspielsted og ramler stupfulle ut fra utestedene ved stengetid.

Bengt Angeltveit

TROR PÅ BEDRING: Leder for ordensseksjonen i Hordaland politidistrikt, Bengt Angeltveit.

Foto: Siri Kleiven Strøm / NRK

Går inn på utestedene

Målet med aksjonen denne helgen er at en strengere håndheving av alkoholloven skal føre til langt mindre bråk og voldsepisoder i Bergen.

– Vi kommer til å være veldig synlige denne helgen, og jeg både håper og tror det vil føre til at det blir roligere på by'n, sier politioverbetjent Bengt Angeltveit til NRK.no.

Politiet har den siste tiden begynt å gå inn på utestedene på fredags- og lørdagskveldene for å passe på at utestedene ikke serverer alkohol til fulle gjester.

Vil stoppe drosjer og busser

– Denne helgen vil vi også gå på bybanen, stoppe drosjer og maxitaxier, for å informere folk om at det ikke er tillatt å nyte alkohol der, sier Angeltveit.

For bare to uker siden døde en 34 år gammel polsk mann etter at han ble slått ned utenfor Vaagen Pub på Strandkaien i Bergen. Vitner har beskrevet hendelsen som blind vold. En mann er pågrepet og siktet i saken.

Video Julebordsesong betyr meir vald del 2

MYE BRÅK: NRK var med politiet på jobb i Bergen sentrum forrige helg. Her kan du se del 1 av reportasjen.