Røre til ca. 8 plater
3 dl hvetemel
4 dl H-melk eller kulturmelk
3 egg
1 ss sukker
1/2 ts kardemomme
1 ts bakepulver
100 g meierismør, smeltet
Det deilige fyllet
Jordbærsyltetøy
3 dl seterrømme eller kremfløte
Du kan lage kake av vaflene, eller servere dem enkeltvis med rømme og syltetøy. Bland vaffelrøren og la den stå og svelle ca. 20 minutter. Stek vafler og legg dem på rist. Legg sammen fem vaffelplater med syltetøy og vispet rømme eller kremfløte imellom.
Prøv også rømmevafler...
6 dl seterrømme
1 ts salt
1 ts bakepulver
Ca. 200 g hvetemel
2 dl vann
Bland alt til en jevn røre. La røren svelle i minst 10 minutter. Stek sprø rømmevafler i middels varmt vaffeljern. Server vaflene nystekte, gjerne med sukkerdryss.
...eller med brunostvafler
2 egg
1/4 ts salt
2 ss sukker
4 dl syrnet melk, kefir eller kultur
2 dl hvetemel
1 ts kardemomme, malt
1 dl brunost, revet
Meierismør til steking
Bland sammen alt til røren og stek vaflene på vanlig måte.