NRK Meny
Normal

Tunnelen åpen for fri ferdsel

Rv 7 gjennom Samnanger ble ved 19.30-tiden tirsdag åpnet igjen etter trafikkulykken mandag.

Tankbil
Foto: MMS: Anette Berentsen / NRK

- Brannvesenet driver og tømmer tanken for propan. Vi vet ikke hvor lang tid dette vil ta, fortalte politibetjent Torhild Rettedal til nrkhordaland.no tirsdag formiddag.

En tankbil med propangass kolliderte med en personbil i Haukanestunnelen i går ettermiddag. Ulykken skjedde på riksvei 7 i Haukanestunnelen mellom Bjørkheim og Tysse i Samnanger, og ble meldt til politiet ved 17.45-tiden mandag.

Kø i Samnanger

Trafikken slippes bare gjennom en vei om gangen, noe som fører til køer.

Foto: MMS: Anette Berentsen / NRK

Det omkjøring via fylkesvei 136 mellom Bjøkheim og Gjerde. Trafikken slippes imidlertid bare igjennom en vei om gangen noe som vil føre til køer.

Politiet opplyser a tunnelen ble åpnet igjen for normal trafikk ved 19.30-tiden tirsdag. Tankbilen er nå tømt og fraktet bort fra stedet.

Lastet med propan

Tre personer ble kjørt til Haukeland etter ulykken i går..

- Tre personer er sendt til Haukeland universitetssykehus. De skal ikke være alvorlig skadd, men når det er snakk om gass tar vi ingen sjanser. De tre er førerne av begge kjøretøyene, samt en passasjer som var i personbilen, sier Lyssand.

(Saken fortsetter under bildet.)

Politiet dirigerer trafikken i Samnanger

Det omkjøring via fylkesvei 136 mellom Bjøkheim og Gjerde. Trafikken slippes imidlertid bare igjennom en vei om gangen noe som vil føre til køer.

Foto: MMS: Anette Berentsen / NRK

Tankbilen var lastet med propan, og sjåføren satte selv i gang evakuering av tunnelen umiddelbart etter kollisjonen, fordi han fryktet det lakk propan fra tanken.

Både riksvei 7 og fylkesvei 136 ble stengt, og det ble opprettet en sikkerhetssone på 350 rundt ulykkesstedet.

Fryktet gassrør skulle slå sprekker

- Klokken 19.09 fikk vi melding om at Brannvesenet hadde hatt røykdykkere inne i tunnelen, og de har fastslått at det ikke var gasslekkasje, sa operasjonsleder Ragnar Lyssand ved Hordaland politidistrikt til nrkhordaland.no, mandag kveld.

(Saken fortsetter under bildet.)

Gassalarm Samnanger

SIKKERHETSSONE: Politiet og brannvesenet nektet å slippe folk nærmere enn 350 meter.

Foto: Svein O. Aadland, Samningen

Fylkesvei 136 ble da åpnet for omkjøring, og trafikken ble dirigert manuelt forbi stedet.

Flyttingen av tankbilen fra tunnelen ble utsatt på ubestemt tid, fordi Brannvesenet fryktet gassrør på tankbilen skal slå sprekker.

Klokken 19.44 ble det besluttet å tømme tankbilen for propangass før den skulle flyttes.

- Brannvesenet legger nå rør inn i tunnelen for å få ut gassen, og brenne den av i friluft. Vi vet ikke hvor lang tid det vil ta. Det er også mulig at vi må stenge fylkesveg 136 igjen mens dette pågår, opplyste politiet, mandag kveld.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.