NRK Meny
Normal

Tre okser reddet livet i massiv låvebrann

Løen som sto i full fyr på Voss er totalskadd. Tre okser, som man fryktet hadde mistet livet i brannen, klarte å ta seg ut med egen hjelp.

Brann i løe på Voss

TOTALTSKADD: Låven i Flage i Voss kommune er totalskadd, men tre okser klarte å ta seg ut ved egen hjelp og skal være uskadd.

Foto: Arne Hofseth

– Det er full fyr i låven. Brannvesenet fra Voss har ankommet brannstedet og driver slokking. Vi prøver å begrense brannen til driftsbygningen, opplyser vaktkommandør Arne Rikstad ved 110-sentralen til NRK.

Klokken 18.25 opplyste brannvesenet at de var på stedet og bekreftet at låven var overtent. Litt senere var det klart at driftsbygningen ikke var til å redde.

Brannvesenet lar den nå brenne ned og konsentrerer seg om å sikre de andre bygningene på gården.

Gladmelding

Brann i løe på Voss

OVERTENT: Driftsbygningen er fullstendig overtent.

Foto: Arne Hofseth

– Slukningsarbeidet er startet, men dyrene har vi ikke kontroll på. Det kan tyde på at de har brent inne, men som sagt har vi ikke hørt noe om disse ennå, sa Rikstad tidlig under slokkeoperasjonen.

Klokken 19.08 kunne politiet sende ut gladmeldingen om at oksene hadde tatt seg ut med egen hjelp og var uskadd. Låven er totalskadd.

Laster Twitter-innhold

Tre brannbiler fra Voss er på stedet, og det er rekvirert to vanntankbiler fra henholdsvis Dale og Granvin.

Naboer deltar i slokkingsarbeidet, forteller Marit Ekren til Bergens Tidende.

Laster Twitter-innhold

Siste video

Distriktsnyheter fra Hordaland og Sogn og Fjordane
Erna Solberg med fremføring av "Nystemten" og Ketil Solvik-Olsen på tuba var en del av den offisielle åpningen av Bergens nye flyplass.
Se hele arbeidet med å fjerne flytedokken fra Foto/redigering: Tim Wassmo