To tatt for knivtrusler i natt

To personer sitter i politiets arrest etter trusler med kniv i løpet av natten. Politiet ser mer og mer bruk av kniv i Bergen. – Dette er noe vi tar på det største alvor, sier de.

Politiet har i løpet av natten pågrepet to personer for bruk av kniv i Bergen.

Den første hendelsen ble meldt klokken 03.33 fra et gatekjøkken i Skuteviksveien. En person oppførte seg truende og aggressivt med en kniv.

– Han skal ha viftet med en kniv inne på stedet. Vi gikk til aksjon, og pågrep en mann i 30-årene, sier politiets operasjonsleder Erik Gjesdal.

Truet drosjesjåfør

Knapt to timer senere kom en ny melding om en knivtrussel. Denne gangen var det en drosjesjåfør som utløste alarmen i Michael Krohns gate.

– Det har nok vært en uenighet mellom sjåføren og passasjeren, sier Gjesdal.

Drosjesjåføren fortalte at han hadde blitt truet med kniv. Politiet rykket ut til stedet, og fant en mann som passet til beskrivelsen i nærområdet.

Drosjesjåføren gjenkjente personen, en mann i slutten av 20-årene. Han ble tatt med til arresten.

– Han blir avhørt i dag, forteller Gjesdal.

– Tar det på det største alvor

Politiet får stadig flere meldinger om knivbruk i Bergen.

– Det er en del av det. Det er alt fra folk som observerer personer med kniv, til trusler med kniv og bruk av kniv, sier Gjesdal.

Under politiets uroaksjon mot narkomiljøet i byen ble 19 kniver beslaglagt. Politiet er også stadig oftere ute på såkalte væpnede oppdrag.

– Statistikken viser at det er en økning. Knivbruk er noe mannskapene våre som er ute er oppmerksomme på, og alle slike meldinger blir tatt på det største alvor, sier Gjesdal med henvisning til nattens to episoder i Bergen.