Normal

To husløse etter voldsom boligbrann i Os

Brannvesenet fryktet gassflasker skulle eksplodere da enebolig brant. Totalt 19 personer ble evakuert.

Brann på Søfteland

UTBRENT: Slik så det ut på branntomten tidlig i morges. Bildet er tatt fra Brannvesenets lift.

Foto: Brannvesenet i Os

Alarmen gikk kl. 03.13 i natt, etter at en innringer varslet brannvesenet om at det var full fyr i et hus i Lerkevegen på Søfteland i Os kommune, like sør for Bergen. Evakueringen av omkringliggende hus startet allerede før nødetatene var kommet til stedet.

Ukjent brannårsak

– Huset ligger midt i et tettbygd boligfelt, og på vei til stedet begynte vi å ringe til beboere i nærområdet for å gjøre oppmerksom på brannen. Da brannvesenet kom fram, kunne de fortelle om at de så store flammer, sier operasjonsleder i Vest politidistrikt, Morten Kronen.

Et par i 50-årene bodde i huset, men kom seg ut uskadd. Tidlig i slukningsarbeidet fryktet man at deres to hunder var tatt av flammene, men begge to ble funnet i god behold etter kort tid.

– Totalt 19 personer ble evakuert, inkludert de to som ble husløse. Huset er totalskadd, og brannårsaken er foreløpig ukjent, sier Kronen.

Personen som varslet om brannen fortalte at det brant på terrassen, men politiet vil foreløpig ikke konkludere om hvor i huset det hele startet.

Fryktet eksplosjon

En propanflaske på terrassen og en acetylen-beholder i husets garasje skapte en stund utfordringer for slukningsarbeidet.

Brannvesenet fryktet eksplosjon i garasjen, men ifølge Kronen var beholderen godt skjermet fra varmeutviklingen.

– Samtlige evakuerte har nå fått flytte tilbake til hjemmene sine. De to som er husløse har flyttet inn til familie i nærheten, sier operasjonslederen.

Brannvesenet har nå avsluttet sitt arbeid på stedet.

Laster kart, vennligst vent...