NRK Meny
Normal

Tiltalt for vold med døden til følge

35-åring tiltalt for grov vold som førte til at offeret døde seks dager senere.

Mann sikta for vald etter dødsfall

DØDE AV GROV VOLD: Kriminalteknikere på stedet i mai i fjor, der voldsepisoden i Os skal ha skjedd.

Foto: Varde Media / Varde Media

– Det som gjør denne saken så spesiell, er at det tar så lang tid fra volden blir påført til offeret dør av skadene. Det blir et sentralt tema i saken, sier Elisabeth Deinboll hos Hordaland statsadvokatembeter, til Bergens Tidende.

LES OGSÅ: Forlenget fengsling etter dødsfall i Bergen

Det var 10. mai i fjor at en 34 år gammel bergenser ble utsatt for vold utenfor et kjøpesenter i Os, sør for Bergen. Den tiltalte skal ha sparket og hoppet på ham med vernesko flere ganger. Hele voldsepisoden skal ha pågått i en halvtime, og ble fanget opp av et overvåkningskamera utenfor senteret.

Døde av indre blødninger

34-åringen fikk bruddskader i ansiktet, flere brudd i ribbein, knusningsskade i milten og blødninger i magen. Seks dager senere ble han funnet død i leiligheten sin på Nesttun i Bergen.

Rettsmedisinernes rapport viste at mannen døde som følge av indre blødninger, som oppsto da milten sprakk, dager etter voldsepisoden.

– Ble rasende av tyveri

Den tiltalte har ifølge BA forklart i avhør at han ble rasende på sin bekjent da han oppdaget at han hadde stjålet dåpsgull fra ham.

Statsadvokaten mener osingen kan lastes for dødsfallet og tiltaler ham etter straffelovens §229, legemsbeskadigelse med døden til følge. Strafferammen er fengsel i inntil 10 år.

Siste video

Aune og Vebjørn Sand med lågterskel kunstutstilling i Bergen.
Programleder er Mariann Reikerås.