NRK Meny
Normal

Håper privatetterforsker kan finne Dung

Foreldrene til Dung Tran Larsen vil leie en privatetterforsker i håp om å finne datteren. Hun forsvant sporløst for snart fire år siden fra hjemmet i Bergen.

Dung Tran Larsens mor

Foreldrene til Dung Tran Larsen, her ved moren Huong Thi Thu Nguyen, tyr til privat hjelp i søket etter datteren.

Foto: NRK

Dung Tran Larsen

Dung Tran Larsen forsvant i juni 2007.

Foto: Privat

– Det viktigste for foreldrene er å finne ut hva som har skjedd med Dung, sier foreldrenes advokat, Brynjar Meling, til bt.no.

Thune vurderer saken

I følge samme avis har den kjente privatetterforskeren Ola Thune meldt sin interesse for saken, men har formelt ikke påtatt seg oppdraget.

– Vi er i dialog med flere. Foreløpig har vi vært litt avventende, for ikke å komme i veien for politiets etterforskning, sier Meling.

– Hvilke forhåpninger har dere til at en privatetterforsker kan finne ut hva som har skjedd med Dung, når politiet ikke klarte det?

– Vi har våre tanker om hvor svaret ligger. Så det handler ikke så mye om å finne ut hva som har skjedd, men mer om hvordan og hvor vi kan finne Dung, sier Meling.

Vil bruke erstatningspenger

Foreldrene til Dung har tidligere gått til sak mot datterens ektemann og krevd erstatning på 240.000 kroner av ham.

I stedet for å møte i en privat rettssak, valgte ektemannen å betale beløpet. Disse pengene skal nå brukes til å leie en etterforsker.

Flyttet til Bergen

Dungs vietnamesiske foreldre kom til Bergen etter at datteren forsvant, og har senere blitt boende i påvente av at det skal skje noe nytt i saken. Dung Tran Larsen forsvant i juni 2007.

Ektemannen, hans foreldre og bror ble mistenkt og fengslet i saken. Etter flere uker i varetekt ble ektemannen og resten av familien satt fri, og saken ble henlagt i 2009. Det er brukt store politiressurser i saken uten resultat.

Siste video

Hjemmesykepleien i Bergen bytter nøkler med elektronisk lås.
Den nye regjeringa vurderer å kvitte seg med odelslova. Det kjem ikkje på tale, svarer bøndene.
Lars Monsen og NRK tar med hele Norge til fjells til sommeren.