NRK Meny
Normal

Slik blir Festspillene

Tre store nyproduksjoner danner stammen i Festspillene i Bergen 2008.

Bjarte Eike

ANERKJENT: Festspillmusiker Bjarte Eike ble presentert på pressekonferansen i Korskirken.

Foto: Steinar Nedkvitne / NRK

Tirsdag ble programmet for Festspillene presentert på en pressekonferanse i Korskirken. Der fikk pressen blant annet møte neste års festspillmusiker, barokkfiolinisten Bjarte Eike. Eike karakteriseres som en av Europas beste, og har markert seg blant annet som solist og konsertmester for Concerto Copenhagen.

- Jeg er beæret over å bli spurt om å være festspillmusiker. For meg er dette en kjempesjanse til å vise hvor levende og aktuell barokkmusikken er og kan være, sier Bjarte Eike, som i sin tid studerte ved Griegakademiet i Bergen.

Det blir totalt ni konserter med Eike i løpet av Festspillene, de aller fleste med verdenskjente gjestemusikere fra kontinentet.

Forenes i dans

En av bærebjelkene i programmet, er en helaftens danseforestilling med bergensdanserne Carte Blanche og Iceland Dance Company fra Reykjavik. Totalt 22 dansere skal boltre seg på scenen i forestillingen «Ambra», skapt av Ina Christel Johannessen.

Sven Nordin er hentet inn for å spille hovedrollen i Henrik Ibsens «Brand», som settes opp i katalanske Calixto Bieitos regi. Bieito skapte oppstandelse med sin tolkning av «Peer Gynt» i 2006.

Animert opera

Den tredje store nyproduksjonen er åpningsforestillingen «L’amour de Loin», en animasjonsopera av den finske samtidskomponisten Kaija Saariahos. På Festspillene er det kunstnerduoen Ingar Dragset og Michael Elmgreen som har regi og scenografi.

Les mer om programmet for Festspillene i Bergen på deres hjemmesider .

 

Siste video

Distriktsnyheter fra Hordaland og Sogn og Fjordane
Erna Solberg med fremføring av "Nystemten" og Ketil Solvik-Olsen på tuba var en del av den offisielle åpningen av Bergens nye flyplass.
Se hele arbeidet med å fjerne flytedokken fra Foto/redigering: Tim Wassmo