NRK Meny
Normal

Slik blir bybanefesten

Dronningen er første passasjer når Bybanen åpner kommende tirsdag. Etterpå får alle reise gratis med de nye sporvognene.

Bybanen på Danmarksplass, sydgående holdeplass.

OFFISIELL ÅPNING PÅ TIRSDAG: Bybanen har vært synlig i bybildet en stund, men først på tirsdag går den inn i vanlig rute.

Foto: Rune Jensen, Bybanekontoret, Fotoblogg

Bergen kommune har nå sluppet programmet for åpningen av Bybanen tirsdag 22. juni. Hovedfesten blir på Festplassen i Bergen sentrum, men det blir høytideligheter både på Nesttun og Sletten i forbindelse med åpningen.

Som tidligere meldt er det Dronning Sonja som står for den høytidelige åpningen på Nesttun stasjon kl. 12.00. Hun blir også banens første passasjer på turen til Bergen sentrum, før festlighetene trekker inn i Grieghallen.

Dronning Sonja

KOMMER TIL ÅPNINGEN: Dronning Sonja.

Foto: Morten Wiik Larsen / NRK

LES MER: Alt om Bybanen i Bergen

Her er det fullstendige programmet for bybanefesten:

Nesttun:

11.30: Novgorod opptrer på Bybaneperrongen. Gruppen består av Gabriel Fliflet, David Vogt, Jørgen Sandvik (Real Ones) og Christoffer Vogt (Kniv og Taffel) spiller etnisk popmusikk fra Russland, Finland og andre Østersjø-land. Smørås skolekorps fremfører den spesialkomponerte Bybanemarsjen, komponert av Svein Henrik Giske. Programleder er Gunnar Greve Pettersen, også kjent som Gest, som avslutter seansen med en bybanerap. Barnekor fra Midttun, Paradis og Kringlebotn skoler synger for dronningen.

12.00: Dronning Sonja tar plass som første passasjer på Bybanen.

16.00-22.00: Underholdning i gågaten på Nesttun med jazz, folkemusikk og pop, med blant andre Forza, Guttene, Skjold Nesttun Showband, Skjold Nesttun Janitsjar, Wayne Jasskvartett, Osøren Jazzensemble og Fredriksberg Jazzensemble.

Lars Vaular i Arenum under Bergenfest

RETT OPP OG NED: Bergensrapperen Lars Vaular er hovedattraksjon på Festplassen åpningsdagen.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

Sletten:

12.15: Bybanen ankommer Sletten senter, Dronning Sonja med følge går ut og overværer underholdningen. Den står blant andre Terje Isungset for. Det er også torgdag på Sletten senter, med ansiktsmaling, grilling, ballongslipp og løvedans.

Festplassen:

11.30: Guttene med bandet Rævadilterne i ryggen underholder, og det blir fargespill med barn og unge fra Nygård skole, Ole Hamre og Sissel Saue. Dans og musikk av Abscence Crew med Blipp og Floor Campers, samt Lil' Monster. Deretter opptrer Casiokids. Programleder er Eirik del Barco Soleglad. For de små vanker det også gratis bybaneboller.

12.30: Bybanen kommer, til toner fra Forsvarets Musikkorps Vestlandet. Taler og offisiell åpning ved Dronning Sonja. Åtte buekorpsjubilanter fra Skansen bataljon leder Dronningen og de øvrige passasjerene til Grieghallen.

20.00-22.00: ByBaneBeat med Jan Eggum, Unge Frustrerte Menn, Forza, Bård Ose & Finn Tokvam, samt Lars Vaular. Programledere er Abscence og Blipp.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Siste video

Programleder: Mariann Reikerås
Som ventet ble det omrokkeringer i Regjeringen i dag.
Slik ser det ut i våre nye lokaler.