NRK Meny
Normal

– Jeg er mektig lei av at han står frem på denne måten og nærmest trakasserer meg

Dag Skansen slår tilbake mot den knallharde kritikken fra Frank Aarebrot.

Dag Skansen under nominasjonsmøtet i Bergen Høgre
Foto: Jon Bolstad / NRK

– Uttalelsene fra Frank Aarebrot er ikke bare feil og bygger på feil grunnlag. Det er ikke første gang denne mannen uten kjennskap til sakene kritiserer nettopp meg, sier Høyres gruppeleder i bystyret i Bergen.

Mandag var dagen da Liv Røssland gikk av som finansbyråd i Bergen. Hennes egen begrunnelse var at hun følte seg motarbeidet av Skansen i saken om salg av kommunens tomteselskap. Hun mente et salg var nødvendig nå for å skaffe midler som kunne bøte på noe av kommunens formidable gjeld. Men saken endte med utsettelse, takket være sitt eget parti Frp, Høyre, Venstre og KrF, da den var oppe i bystyret sist torsdag. Dette fikk Røssland til å gå i tenkeboksen.

– Jeg ble til de grader motarbeidet av Høyres gruppeleder, og det var det som var dråpen, sa Røssland da hun begrunnet sin avgang på rådhuset mandag.

Se saken her:

Den mest erfarne byråden i Bergen gikk av i protest.

– Helt meningsløst det han holder på med

Frank Aarebrot mener Røsslands avgang er en naturlig konsekvens, og en riktig forståelse av parlamentarismen. Skansen derimot, får så hatten passer fra professoren.

Frank Aarebrot

– HELT MENINGSLØST: Professor Frank Aarebrot mener Høyres gruppeleder i bystyret i Bergen er illojal overfor Byrådet.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

– Det er helt meningsløst det den mannen holder på med. Husk på at det er tredje gangen han feller en byråd ved å være illojal. Det vil si at han tror han skal forhandle autonomt uten å ha daglig kontakt med byråden, sa Aarebrot da han gjestet Vestlandsrevyen mandag.

Professoren mener altså Skansen var grunnen til at også Filip Rygg og Ragnhild Stolt-Nielsen forsvant ut av bergenspolitikken.

– Det Skansen har gjort er at han forhandler på egen hånd, uten å være i fullstendig symbiose med den byråden som har ansvar for budsjettet. Du kan jo forestille deg at Frps mann på Stortinget satt og forhandlet med andre partier uten å snakke med Siv Jensen. Det ville jo være totalt meningsløst, mener Frank Aarebrot.

Skansen: – Hadde løpende kontakt

Skansen mener kritikken er urettferdig, og mener Aarebrot ikke vet hva som er gjort og sagt i denne konkrete saken.

– Jeg er mektig lei av at han står frem på denne måten og nærmest trakasserer meg. Spesielt siden han er en høyt respektert og populær statsviter burde han uttale seg med forsiktighet i saker han ikke har kjennskap til, sier Skansen.

Høyres gruppeleder i Bergen, Dag Skansen, svarer på kritikken fra Frank Aarebrot.

Høyres gruppeleder vil foreløpig ikke kommentere detaljer i saken som gjorde at finansbyråden trakk seg, men poengterer at han hadde løpende kontakt med byråd og byrådsleder i saken.

– Ikke bare har jeg kontakt med egen gruppe, men også løpende kontrakt med byråd og spesielt byrådsleder. Aarebrots eksempel fra Stortingets parlamentarisme, er derfor fulgt opp helt i tråd med dette. Jeg har i de vanskelige sakene jeg har hatt med å gjøre alltid hatt løpende kontakt med byråd og byrådsleder, sier Skansen.

Siste video

Programleder: Mariann Reikerås
Steffen Lie Skålevik etter 2-2 mot Tromsdalen