Siktet en annen mann i Lommemannen-saken

På midten av 1990-tallet siktet politiet i Bergen en annen mann for overgrep som Lommemannen i dag er siktet for.

Tove Lian Mathiesen

SIKTET EN ANNEN: - Man skal være forsiktig med å si at den pågrepne står bak 140 overgrep mot barn, sier sjef for person- og voldsavsnittet i Hordaland politidistrikt, Tove Lian Mathiesen til BA.

Foto: Hommedal, Marit / SCANPIX

Sjefen for person- og voldsavsnittet i Hordaland politidistrikt Tove Lian Mathiesen sier at man skal være forsiktig med å si at 55-åringen som er siktet i lommemann-saken, står bak alle de 140 overgrepene mot barn som han mistenkes for.

- Mitt poeng er at man må holde muligheten åpen for at andre kan stå bak, sier hun til Bergensavisen.

Bandasjemannen

Midt på 1990-tallet fortalte flere gutter i Bergen at de ble lokket av en mann som hver gang brukte samme fremgangsmåte: Han spurte barna om de kunne hjelpe ham med å skifte klær og bandasje rundt låret. Han fikk navnet bandasjemannen.

Den siste tiden har politiets teori vært at bandasjemannen og lommemannen har vært samme person.

Samme saker

Høsten 1996 nedsatte politiet i Bergen en gruppe som så på 13 saker der gutter kunne være utsatt for mannen som da gikk  under navnet bandasjemannen.

- Vi siktet en mann og gjorde beslag hos ham, sier Lian Mathisen. Denne mannen er en annen enn 55-åringen som mandag ble varetektsfengslet i fire uker.

- Blant sakene han ble siktet for, er det forhold som Kripos i dag mistenker lommemannen for å stå bak, bekrefter Lian Mathisen.

Hun sier at siktelsene ble henlagt blant annet fordi politiet ikke hadde DNA som kunne knytte ham til overgrepene.

Den siktede fra 1996 er senere sjekket ut mot lommemannen-sakene der politiet sitter med DNA, med negativt resultat.

Søk i valresultata

valg-dekorasjon