Siktet 47-åring nekter straffskyld

Den 47 år gamle kvinnen som er siktet for å ha drept 65 år gamle Sigmund Gravdal i Kvinnherad, nekter straffskyld. De siktede har sittet i avhør i dag.

Krimteknikere i arbeid på drapsstedet

PÅ ÅSTEDET: Krimteknikerere undersøkte åstedet torsdag kveld.

Foto: Christine Kongsvik / NRK

Den 47 år gamle kvinnen, en av to som er siktet for drapet på 65-åringen, har sittet i avhør i flere timer på politihuset i Bergen i dag.

Advokat Odd Arild Helland

AVHØR I FLERE TIMER: Advokat Odd Arild Hellands klient nektet straffskyld i avhør fredag.

Foto: Siri Kleiven Strøm / NRK
Krimteknikere på stedet i Sandvoll

DREPT: 65-åringen skal ha blitt drept i hjemmet sitt på Sandvoll i Kvinnherad onsdag.

Foto: Jon Bolstad / NRK

– Min klient nekter straffskyld, forteller 47-åringens forsvarer Odd Arild Helland.

Kan du si noe om bakgrunnen for dette?

– Nei, det kan jeg ikke kommentere på nåværende tidspunkt, sier forsvareren.

Avhørene gikk etter forholdene bra, ifølge Helland.

– Hun fikk gitt en forklaring som er slik hun husker det, og føler hun har bidratt til å opplyse saken.

Les også: Drapsofferet blir obdusert i formiddag

Aksepterer fengsling

Kvinnherad kommune er fortsatt i sjokk etter at 65-åringen onsdag kveld ble funnet drept i sitt eget hjem på Sandvoll, like nedenfor fylkesvei 48. To kvinner på 36 og 47 år er pågrepet og siktet for drap.

De to kvinnene blir fremstilt for fengsling lørdag formiddag. På tross av at 47-åringen nekter straffskyld, aksepterer hun varetektsfengsling.

– Hun ser at politiet har en jobb å gjøre med etterforskningen, og derfor aksepterer hun fengsling i fire uker, sier Helland.

Den yngste av kvinnene, en 36 år gammel kvinne ble avhørt allerede torsdag. Politiet vil ikke kommentere avhørene som har blitt gjort.

Kjente avdøde

Tidligere fredag kom det frem at den 47 år gamle kvinnen kjente avdøde fra før.

– Vi kan bekrefte at den eldste kvinnen kjente 65-åringen fra før, sa politiførstebetjent Carl-Petter Leganger på en pressekonferanse på formiddagen.

Den yngste kvinnen skal ikke ha kjent den avdøde, men er bekjent av den 47 år gamle kvinnen. De to skal ha vært på besøk hos mannen den kvelden han skal ha blitt drept.

Begge de siktede er tidligere domfelte. Den 47-år gamle kvinnen er dømt for å ha helt narkotika i kaffen til en helsearbeider i 2012.

Stump vold

Ved midnatt i går gjorde politiets krimteknikere undersøkelser i inngangspartiet i 65-åringens enebolig. Mannen skal ha blitt funnet i en blodpøl like innenfor døren, skriver VG.

Like ved siden av skal politiet ha funnet en hammer. Ifølge bt.no skal politiet også ha sikret seg en øks som lå i nærheten av den døde kroppen. Etter det avisen får opplyst, hadde øksen synlige blodspor.

Den drepte ble sendt til Gades institutt for obduksjon torsdag kveld.

– Den foreløpige obduksjonsrapporten viser at dødsårsaken trolig er stump vold mot hodet, sier Leganger fredag ettermiddag.