Hopp til innhold

Revejegeren ble revens beste venn

Det begynte med at hun stjal mat fra hundene. Nå byr Hans Gunnar Skarstein på godbiter til nabolaget i Bergen sin nye attraksjon.

Uredd rev dukker opp ved huset til revejeger Hans Gunnar Skarstein to ganger om dagen

REV: Selv om Hans Gunnar Skarstein er revejeger, lar han denne krabaten raske over tunet. FOTO: Odd Arne Olderbakk

Reven på Søreidneset i Bergen er tydeligvis sulten og har også et valpekull å ta hensyn til. Hun dukker opp utenfor huset til Hans Gunnar Skarstein et par ganger i døgnet på jakt etter mat.

Nabolaget Søreidneset i Bergen er delt i synet på den nye beboeren. Noen er redd for kattene sine, mens andre er bekymret for ungene sine.

Skarstein, som selv er revejeger, forsøker å hjelpe reven i så stor grad som han mener det er forsvarlig.

– Hun viser meg veldig stor tillit. Hun kommer veldig tett inntil meg, spesielt dersom jeg har noe godt å friste med, sier Skarstein.

– Stort sett er reven er populært innslag i nærmiljøet vårt.

Forlatt av foreldrene

Selv tror han revetispen er ganske ung og ble forlatt av foreldrene da de tok ungeflokken med videre til mindre urbane områder.

– Jeg tror reven er født her. Det er imidlertid lite mat å finne for en rev her i området. Søreidneset har tett bebyggelse og veldig lite mattilfang for en rev.

Fjellområdet Storrinden er ikke langt unna, men for å komme seg dit må reven ut på en farefull ferd der boligområder og mange sterkt trafikkerte veier må krysses.

Søreidneset

Håper på omplassering

Nå håper Skarstein på en eller annen «omplasseringsordning» før revejakten starter igjen 15. juli.

– Jeg er jo jeger selv. Det er jo et paradoks oppi det hele at jeg ser på revejakten som et viktig redskap til å forvalte norsk natur. Revestammen i landet sett under ett er ufattelig stor.

Derfor har reven heller ikke fått noe navn. Det kan jo tenkes at Skarstein vil møtes igjen en gang under litt andre omstendigheter.

– Det å gi navn til ville dyr byr meg litt imot. Hun er en rødrev. Det er navn godt nok.