NRK Meny
Normal

Politimannen: – Derfor løftet jeg opp jenta

Her forteller politimannen hvorfor han tok en 10-årig Brann-supporter på skuldrene under Follo-kampen. Bildet har blitt en vinner i sosiale medier.

Politimann tok 10-åring på skuldrene under Brann-kamp

BANENS BESTE UTSIKT: – Jenta hoppet opp og ned, og var fortvilet over at hun ikke så noe over alle de voksne foran henne. Da spurte jeg om hun ville se mer, og tilbød henne å sitte på skuldrene mine, forteller politibetjent Rasmus Sand. Bildet ble tatt av en kollega og har siden spredt seg med rekordfart i sosiale medier, der stuntet blir flittig kommentert.

Foto: Montasje: Follo Politidistrikt/Facebook

Politibetjent Rasmus Sand var utstasjonert på 1. divisjonskampen mellom Follo og Brann tirsdag kveld. Etter kampen la Follo politidistrikt ut dette bildet på sin egen Facebook-side.

I løpet av det siste døgnet har den hyggelige hendelsen gjort Sand til rikskjendis. Bildet er likt og kommentert av mange tusen mennesker. Vi kan legge til at bildemeldingen også er delt av NRK Hordaland der den så langt fått over 550 likes.

– Jeg hadde jobbet ordinær vakt siden 06.45, så dette var en fin tjeneste å få på ettermiddagen og kvelden. Det gikk rolig for seg og alle var blide og hyggelige. En del av dem på tribunen var småbarnsfamilier som hadde vært på Norway Cup, og det merket man på stemningen, sier Sand.

Hun hoppet opp og ned, og var fortvilet over at hun ikke så noe over alle de voksne foran henne.

Rasmus Sand, politibetjent
Politimann tok en 10-årig Brann-supporter på skuldrene

ORIGINALBILDET:

Foto: Politiet i Follo

Klarte ikke å se banen

– Vi har jo sett bildet av deg med en jente på skuldrene. Hva var det som skjedde?

– Hun kom bort til oss mens vi gikk patrulje i første omgang, og lurte på om vi kunne hjelpe henne å finne «ismennene», altså de som solgte is, forteller politimannen.

Han møtte henne igjen ut i andre omgang, og da skjedde det mye ute på banen.

– Hun hoppet opp og ned, og var fortvilet over at hun ikke så noe over alle de voksne foran henne. Da spurte jeg om hun ville se mer, og tilbød henne å sitte på skuldrene mine. Jeg ville ikke være til bry, og hun var først beskjeden, men så takket hun ja til det.

Politimannen anslår at jenta satt på skuldrene hans i ti minutter. NRK har ikke lykkes i å få kontakt med jentas familie.

– Det var veldig hyggelig, og hun fortalte at hun spilte fotball selv og hadde vært på Norway Cup. Det virket som de andre Brann-supporterne satte pris på det, også!

For ordens skyld: Brann vant kampen 1-0.

Stolt politisjef

– Jeg er veldig stolt av tjenestemennene som løfter jenta opp på skuldrene og gir henne politicapsen. Initiativet er jeg svært stolt over, sier Geir Solem, politistasjonssjef ved Follo politistasjon til NRK

Han minner om at det er en del av politiets oppgave å yte publikum hjelp, og en side av politiets arbeid som ikke alltid får oppmerksomhet.

– Nå fikk vi den muligheten. Veldig hyggelig å få lov å vise det norske folk at dette er en del av jobben vår også. Veldig bra at supporterne bidrar til å lage en så fin ramme rundt kampen slik at dette falt seg naturlig, sier politistasjonssjefen.

Siste video

Nå vurderer naboene å flytte.
Distriktsnyheter fra Hordaland og Sogn og Fjordane
Listetoppene i Hordaland møttes til stor debatt, i samarbeid mellom BT, BA og NRK.