Nye tiltak skal sikre trehus i Bergen fra å brenne

Byrådet i Bergen fikk i dag overleverte en rapport om hvordan trehusbebyggelsen i byen bør brannsikres.

Byrådet i Bergen fekk i dag overleverte ein rapport om korleis trehusbebyggelsen i byen bør brannsikrast.
Laurdag er det 60 år siden brannensom la store deler av Bryggen i oske. 
Bergen brannvesen har i samarbeid med andre laga forslag til ein heilskapleg brannsikringsplan, som no går til politikarane.

BRYGGEN FRA LUFTEN: Området rundt Bryggen i Bergen har svært mange trehus som ligger tett inntil hverandre. I disse brannfarlige omgivelsene ble rapporten overlevert til byrådslederen.

Bryggen brenner

BRANN PÅ BRYGGEN: Fem historiske bygg brant ned, men takket være rask redningsinnsats gikk ingen liv tapt.

Foto: Bergen Brandkorps Historielag

4. juli er det 60 år siden brannen som la store deler av Bryggen i aske. Dette markerte Bergen brannvesen torsdag, ved å overlevere en ny brannsikringsplan til politikerne.

Bergen brannvesen har i samarbeid med andre etater laget flere ulike forslag til en helskaplig brannsikringsplan, som i dag ble overlevert til politikerne.

– Vi har overlevert et omfattende arbeid der vi foreslår en rekke tiltak som kan redusere risikoen ved brann i den tette trehusbebyggelsen i Bergen, sier brannsjef ved Bergen brannstasjon, Johnny Breivik.

Dette er tiltakene

Brannsmitteområder i Bergen

SPESIELT BRANNFARLIGE: Bergen har 12 av 180 brannsmitteområder i Norge, deriblant Vågsbunnen, Marken, Nøstet og Steinkjelleren i sentrum. Klikk på kartet for å se forstørret versjon.

Foto: Bergen kommune

Bergen brannvesen har samarbeidet med en rekke etater om den nye brannsikringsplanen. Breivik forteller om de ulike tiltak som de ønsker at politikerne skal iverksette.

– De går blant annet ut på å sikre tidlig varsling, overvåkning med varmesøkende kamera, involvere beboere og drive med informasjonsarbeid opp mot sosiale medier.

– Hva er årsaken til at dere har jobbet med disse tiltakene?

– Ved jevne mellomrom får vi hendelser som kan gi større konsekvenser. Vi har vært heldige og dyktige, men vi ønsker å redusere risikoen mest mulig, sier Breivik.

Planen er nå overlevert til byrådsleder Martin Smith Sivertsen.

– Mange av disse tiltakene er allerede i gang og delvis gjennomført, men her er det gjort et veldig grundig arbeid, og det vil vi gå gjennom for å se hva vil gjennomføre og når vi vil gjøre det, sier Sivertsen til NRK.

Brannvesenet driver slukningsarbeid i bygningen der brannen brøt ut.

Se brannvesenet slukke storbrannen i Vågsbunnen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Bedre sikkerhet

I løpet av våren har Bergen blitt rammet av en rekke branner.

Senest i natt begynte det å brenne i et garasjeanlegg på Melkeplassen i Bergen. 155 personer ble evakuert og politiet har pågrepet en mann i 30-årene for å ha påsatt brannen.

Brann Vågsbunnen

SVÆRT BRANNUTSATT: En brannmann driver etterslokking, og sjekker tilstanden til bygningene, etter brannen i Vågsbunnen ved Torget i Bergen.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

I mai begynte det å brenne i ett av Bergens største brannsmitteområde - Vågsbunnen. 22 personer ble evakuert fra hjemmene sine og 6 personer kom til skade.

Byrådslederen håper de nye tiltakene vil hindre flere branner i fremtiden.

– Vi glade for at vi nå har fått overlevert en brannsikringsplan, fordi nå vil vi få enda bedre sikkerhet i trehusene.

Søk i valresultata

valg-dekorasjon