NRK Meny
Normal

– Kvinne valdteken på utestad i Bergen

Politiet i Bergen har fått inn ei ny valdtektssak etter 17. mai-helga. Frå før er det komme inn tre valdtektssaker og eit valdtektsforsøk denne helga i Bergen.

– Ei kvinne har tatt kontakt med oss og fortalt om ei valdtekt på ein utestad i Bergen, seier leiar for valdsavsnittet Rigmor Isehaug ved Bergen sentrum politistasjon.

Det var Bergensavisen som først skreiv om den siste meldinga. Kvinna er i 20-åra og hendinga skjedde natt til 18. mai. Valdtektssaka er den fjerde politiet i Bergen har fått inn etter 17. mai-helga i Bergen, men ei sak er lagt vekk.

Tre valdtektssaker

Dermed står politiet med tre valdtektssaker og eit valdtektsforsøk å etterforska etter helga.

  • Den eine valdtekta har skjedd på eit rom hjå YMCA i Bergen sentrum, natt til 18. mai. Ei 18 år gamal jente har meldt forholdet til politiet. Ein mann var i avhøyr med politiet i går.
  • Same natta skal ei 17 år gamal jente ha blitt valdteken etter å ha blitt plukka opp av ein bil i Strandgaten. – Vi har lite opplysningar og jobbar med saka, seier Isehaug.
  • Ei kvinne i 20-åra melde i går frå til politiet om at ho hadde blitt valdteken på ein utestad i Bergen sentrum

Isehaug fortel at kvinna møtte opp hjå politiet i går og gav si forklaring.

– Har de ein mistenkt i den siste saka som kom inn i går?

– Ja, det meiner eg at vi har, svarar Isehaug.

– Bra at kvinnene tek kontakt

I tillegg til dei tre valdtektene, har også ei ung kvinne blitt forsøkt valdteke like ved utestaden Exodus natt til 17. mai.

– Det har vore ei seksuell handling utan samtykke. Vi har få opplysningar om gjerningsmannen i denne saka, sa Isehaug til NRK i går.

Politiet gjer no naudsynte avhøyr og tekniske undersøkingar i alle sakene. Isehaug vedgår at tala er høg samanlikna med ei vanleg helg, men at tala varierer tilfeldig.

– Det er trist at det skjer slik ting, samstundes er det bra at kvinnene tek kontakt med oss slik at vi får gjort jobben vår.

– Vi veit det er store mørketal, men vi skal ikkje berre etterforske. Vi skal også førebyggje og då er det bra at det kjem fram.

Siste video

Vegvesenet rydder på rasstedet på riksvei 13 i Odda, der to biler ble truffet av et steinras.