NRK Meny
Normal

Varsler full storm og snø i morgen

Snøen legger seg. Og i morgen kommer vinden tilbake. – Ikke en veldig bra kombinasjon, sier meteorologen. Men vinteren må vi vente på.

Etter en dag med mye uvær i hele fylket, har vinden løyet utover kvelden.

– Det har minket litt på vinden, slik som vi håpet. Men det ser ut som den kan komme tilbake i perioder sent i natt og i morgen tidlig, sier Frode Hassel, vakthavende meteorolog ved Vêrvarslinga på Vestlandet.

Uværet i dag har skapt trøbbel over store deler av Vestlandet. I toppen av artikkelen kan du se noen av lesernes uværsbilder.

Men selv om vinder løyer, er det ikke over ennå.

– Det blir kanskje opp i full storm på kysten i morgen tidlig og formiddag. Så vil det minke utover ettermiddagen og kvelden, før det lørdag morgen minker veldig, sier Hassel.

– Det blir nok uansett ikke fullt så ille som i dag. Den toppen vi hadde tidlig på ettermiddagen var nok den verste, tror meteorologen.

På fergen mellom Halhjem og Sandvikvåg slo bølgene opp på dekk. Se videoen Constance Eeg har sendt oss på 03030 (artikkelen fortsetter under videoen):

Uvær på fergen mellom Halhjem og Sandvikvåg

Se bølgene slå over fergen!

Snøkaos på veiene

Det er som vanlig i ytre strøk langs kysten at folk vil merke mest til vinden. Men nedbøren som er på vei sørover fra Sognefjorden vil merkes flere steder i fylket.

Med minusgrader utover natten og morgendagen, er det ventet at snøen vil legge seg.

– Nå ser jeg at det er økt aktivitet, så det vil nok snø allerede i kveld. Det er snakk om ordentlige snøbyger, og den vil nok legge seg også i Bergen, sa Hassel til NRK torsdag ettermiddag. Da anslo han en snødybde på ti centimeter i Bergen.

– Så i dag blåste vi bort, og i morgen blir det snøkaos?

– Ja, og det vil jo fortsatt være vind. Så da har du både vind og glatt føre, og det er jo ikke en veldig bra kombinasjon, sa Hassel.

Vinteren kommer ikke

Selv om snøen ikke har kommet for fullt ennå torsdag kveld, er den på vei.

– Det vil bli snøbyger fra natt til fredag og frem til lørdag ettermiddag. Og sent lørdag kommer det et nytt lavtrykk, og det er litt spennende om det går over til regn. I så fall kan bli kaotisk i trafikken søndag. Men det kan også være at nedbøren kommer som snø, sier Hassel torsdag kveld.

– Kan det være vinteren som nå kommer for fullt?

– Nei, slik det ser ut nå, vil det uansett komme mildvær fra sørvest over helgen. Så vinteren må vi nok vente litt på ennå.

Vind på 65 knop

Ved Vêrvarslinga på Vestlandet har man naturlig nok fulgt utviklingen og konsekvensene av uværet med stor interesse i dag.

– Det har jo vært ganske kraftig uvær og betydelige skader, spesielt i Rogaland. Der har vinden vært oppe i 65 knop flere steder. Det får vi si er godkjent, kommenterer Hassel.

Det blåste kraftig også i Hordaland i dag. På Verftet i Bergen måtte en kvinne reddes ut av verkstedet sitt av brannvesenet:

Se videoen av da Beda Maria ble reddet av brannvesenet.