NRK Meny
Normal

Må kjøre i egen bil til bortekamper

Klubben unngår konkurs, men det er fremdeles mulig at klubben må trekke laget sitt fra 1. divisjon.

Skuffede Løv-Ham-spillere etter kamp mot Sandnes Ulf

FULL KRISE: Løv-Ham sliter i 1. divisjon året etter elitekvaliken. Likevel handler nå alt om økonomien i klubben.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

Situasjonen er alvorlig for bergenslaget , som høsten 2010 spilte kvalifisering til eliteserien. Denne uken er en skjebneuke for Løv-Ham. Dersom klubben ikke får løst problemene sine innen mandag, må Løv-Ham trekke laget sitt fra 1. divisjon.

Fredag ettermiddag er det klart at forballklubben unngår konkurs.

Må skaffe en million innen mandag

– Gjennom sommeren har vi klart å skaffe til veie godt og vel tre millioner i nye friske sponsorgavemidler, reduserte kostnader i lønn og honorar, samt en del hjelp fra noen av våre leverandører. Det betyr at nå er konkursen avverget, sier styremedlem Frank Lefdal til NRK.

Men de mangler fortsatt ein million kroner som de prøver å få inn i løpet av helgen. Mandag vil klubben ta en endelig beslutning på om a-laget skal trekkes fra Adeccoligaen.

Spillerne gått med på kutt på minst 500.000 kroner, skriver Bergensavisen.

Må kjøre bil til Bodø og Alta

I tillegg til store lønnskutt, innebærer tiltakene at alle spillerne må komme seg til bortekampene på egenhånd i egen bil. Klubben skal i høst spille borte mot Asker, Ham-Kam, Hødd, Bodø-Glimt, Alta, Randaberg, Strømmen og Sandnes-Ulf.

Løv-Ham må i tillegg få til både gjeldssanering og skaffe nye inntekter. Klubben er også i dialog med Fredrikstad om en overgang for Kevin Dure (18), noe som kan gi bergenserne sårt tiltrengte penger.

- Imponerende

- Det er positivt at spillerne har gått med på de foreslåtte kuttene. Det viser hvor stor vilje spillergruppen har til å kjempe for plassen. Utrolig imponerende, sier styremedlem Frank Almenning til BA.

Hvis ikke det skjer, må laget starte på nytt i 2. divisjon neste år. Samtidig vil 20-25 personer i klubben bli permittert, skriver bt.no.