Normal

Dyrepleier: – Det er rett og slett grusomt

Anden ble funnet gående langs veien med en pil gjennom brystet. – Grusomt, sier dyrepleieren som måtte avlive den. Nå vil politiet ha tak i gjerningsmennene.

And med pil gjennom brystet

SMERTEFULLT: Denne anden ble funnet gående langs veien i Fana i Bergen med en pil gjennom brystet. – Det er en ganske solid metallpil. Den er ikke spiss heller, så det må ha vært veldig smertefullt, sier dyrepleier Ingrid Pettersen.

Foto: AniCura Dyresykehuset Bergen Sør

Anden ble funnet av forbipasserende på Titlestadvegen i Fana lørdag. Den gikk langs veien med en lang, rød metallpil gjennom brystet.

Ingrid Pettersen

DYREPLEIER: Ingrid Soltveit Pettersen.

Foto: AniCura Dyresykehuset Bergen Sør

– Det var rett og slett ekkelt å se det stakkars dyret gå rundt med en pil gjennom seg. Et grotesk syn. Hvem kan være så hjerteløs å skade et dyr og etterlate det på denne måten, sier Marit Horvei Næss til Fanaposten, som først omtalte saken.

Horvei Næss tok anden med til dyreklinikken AniCura.

– Vi ble ganske forskrekket da vi fikk den inn. Den var veldig medtatt. Det er helt forferdelig å gjøre noe sånt mot et levende dyr. Å la ham gå rundt slik, overlatt til å bli seigpinet til døde, er rett og slett grusomt, sier ledende dyrepleier ved klinikken, Ingrid Soltveit Pettersen, til NRK.

– Håper vil aldri ser noe slikt igjen

And med pil gjennom brystet

GJENNOMBORET: – Det må ha vært veldig smertefullt, sier dyrepleieren.

Foto: AniCura Dyresykehuset Bergen Sør

Dyreklinikken så ingen annen utvei enn å avlive anden.

– Det er en ganske solid metallpil. Den er ikke spiss heller, så det må ha vært veldig smertefullt. Vi visste ikke hvor lenge den hadde gått med pilen i brystet, og slike dyr blir ganske stresset i fangenskap, så det er lite trolig at den hadde overlevd operasjon og rekonvalesens, sier Pettersen.

Dyreklinikken har nå varslet politiet om saken.

– Vi har anden og pilen her, så de kan komme og undersøke det hvis de vil. Jeg håper vi aldri ser noe slikt igjen, sier Pettersen til NRK.

Politiet: – Svært alvorlig

Sjef for bergen sør politistasjon, Morten Ørn

POLITIINSPEKTØR: Morten Ørn.

Foto: Mikal Olsen Lerøen

Politiinspektør Morten Ørn ved Bergen Sør politistasjon sier til Fanaposten at de nå jobber med å finne ut hvem som står bak.

– Dyreplageri tar vi svært alvorlig. Dette er snakk om helt forsvarsløse skapninger, og det er alvorlig når noen skader og etterlater dem slik det er gjort her. Vi vil gjerne ha tak i den pilen som satt i anden, sier Ørn.

Han ber om at folk tipser politiet på telefon 02800 hvis de har sett noen med pil og bue i Titlestad-området.

En NRK-tipser mener imidlertid pilen er for kort og tykk til å være skutt med bue, og at den kan tilhøre en armbrøst.