Kan ha avslørt bordell i Bergen

To thailandske kvinner og norsk huseier pågrepet etter politiaksjon ved 11-tiden tirsdag. En horekunde erkjente på stedet og ble ilagt en bot på 15.000 kroner.

Politiinspektør Tore Salvesen

ETTERFORSKER SEX-SALG: Politistasjonssjef Tore Salvesen ved Bergen vest politistasjonsdistrikt sier han ikke har vært borte i lignende saker.

Foto: Hommedal, Marit / SCANPIX

– Dette er første sak i sitt slag her hos oss, sier politistasjonssjef Tore Salvesen ved Bergen vest politistasjonsdistrikt til NRK.no etter avsløringen av det som kan ha vært et veldrevet bordell i et rekkehus i Fyllingsdalen. Politiet ønsker foreløpig ikke å opplyse hvor i bydelen huset ligger.

– Har pågått i over et halvt år

Salvesen forteller at politiet har holdt boligen under oppsikt i to måneder og registrert hvem som har kommet og gått. Politiet tror de to thailandske kvinnene, som er henholdsvis i 30- og 50-årene, har solgt sex fra adressen i over et halvt år.

Ved 11-tiden tirsdag gikk politiet til aksjon mot rekkehuset.

– Utenfor stoppet vi en mann som hadde vært inne og kjøpt seksuelle tjenester. Han vedgikk forholdet på stedet og har fått et forelegg på 15.000 kroner, sier Salvesen.

Fant kondomer og glidemiddel

Inne i huset fant politiet en rekke gjenstander som Salvesen sier styrker mistanken, blant annet store mengder kondomer og glidemiddel. Begge kvinnene er avhørt og løslatt. Salvesen sier han ikke ønsker å kommentere hva de to kvinnene har forklart.

Politiet har også pågrepet huseieren, en norsk mann i 50-årene. Han er siktet for hallikvirksomhet, skriver bt.no, som først omtalte saken.

– Han er ennå ikke avhørt. Hans relasjon til de to damene er noe av det vi vil spørre ham om, sier Salvesen.

Torsdag vil politiet vurdere om det vil være nødvendiig å be om varetektsfengsling av huseieren. Et av spørsmålene politiet nå prøver å finne svaret på, er hvor lenge de to kvinnene har vært i Norge og om de er blitt hentet hit for å selge sex.

– Kunder vil bli avhørt og bøtelagt

Menn som har kjøpt sex i Fyllingsdalen de siste månedene, bør forerede seg på å en telefon fra politiet i løpet av nærmeste fremtid. Politistasjonssjefen bekrefter at politiet har oversikt over en rekke menn som skal ha besøkt den aktuelle adressen. Disse vil bli kalt inn til avhør.

– Vi begynner å få en viss oversikt over kundene og vil iverksette et arbeid rettet mot dem, bekrefter Salvesen.

– Dersom disse mennene erkjenner å ha kjøpt sex, vil de bli bøtelagt?

– Hvis de med skjellig grunn kan mistenkes for å ha kjøpt sex, vil de bli forelagt et forelegg, ja, sier Salvesen.

VET DU NOE OM DENNE SAKEN?
Kontakt NRK.no på telefon 55 275 263 eller på
e-post.