NRK Meny
Normal

To alvorlig skadet etter knivstikking i Bergen sentrum

To unge menn er påført alvorlige skader etter et masseslagsmål i Bergen sentrum. Store politistyrker jakter i ettermiddag på flere utenlandske menn.

Politi i Nordre Skogvei

FUNNET MED KNIVSKADER: En mann er funnet i Nordre Skogvei med knivskader i magen. Han knyttet til masseslagsmålet i Vaskerelven, bekrefter politiet.

Foto: 03030-tipser

Knivdramet i Bergen startet rundt klokken 13.30, da opp mot et titalls menn braket sammen utenfor Café Opera i sentrum.

Væpnet aksjon i Bergen

VÆPNET POLITI: Store politistyrker jakter på de involverte mennene tirsdag ettermiddag.

Foto: Tipsbilde

Flere vitner beskriver hvordan en av mennene ble påført en dyp flenge i ansiktet med en stor kniv.

– Det så ut som en militærkniv, og den var mellom 20 og 30 centimeter lang, sier en gatekjøkkenansatt som kun vil bli omtalt med etternavnet Wahid.

Klokken 17.30 tirsdag ettermiddag opplyser Haukeland universitetssykehus at begge de to har fått alvorlige skader etter knivstikkingen.

TIPS NRK: Vet du noe, har bilder eller video?

Skal ha handlet om penger

Wahid hadde seg en røykepause utendørs, da han hørte høylytt krangling på arabisk. Krangelen skal ha dreid seg om penger og gjeld.

Væpna aksjon knivstikking Bergen

MASSESLAGSMÅL: rett før klokken 13.30 brøt det ut masseslagsmål utenfor Cafe Opera i Bergen sentrum. Én person er sendt til Haukeland universitetssykehus.

Foto: NRK

– Den ene mannen begynte å slå med en paraply, før flere menn kom løpende til. Plutselig ble det dratt opp en kniv, og en av mennene ble kuttet i ansiktet, forteller Wahid til NRK.

Han forteller at det oppsto fullstendig kaos da mennene barket sammen.

– Blodet sprutet fra han som var knivstukket, og det var helt kaos. Tilfeldige forbipasserende løp unna i panikk. Det hele var veldig skremmende, sier Wahid.

Jakter utenlandske menn

Et annet øyevitne, forteller at han løp mellom to BIFF-visninger, da han plutselig sto midt i slagsmålet.

– Jeg ringte ambulanse, mens en kollega ringte politiet. Det var helt uvirkelig, sier Tveit til NRK.

Tre menn løp vekk fra åstedet ved Cafe Opera. Foto: Jon Bolstad

Knivstikking i Bergen sentrum

Da bevæpnet politi ankom Vaskerelven, hadde de fleste gjerningsmennene forsvunnet. Store politistyrker jakter etter dem tirsdag ettermiddag.

– Vi vet ennå ikke hvor mange personer som har vært involvert i denne hendelsen, sier operasjonsleder Ole Jacob Malmo i Hordaland politidistrikt.

Politiet beskriver de involverte mennene som nordafrikanere eller arabere. Ingen er så langt pågrepet.

Funnet skadet på Gyldenpris

Flere personer skal ha blitt observert løpende fra stedet. Bevæpnet politi er nå på jakt etter gjerningsmennene.

Politiet leter når etter tre gjerningsmenn med arabisk utseende. De er kledd i svarte jakker med hette, og er sist sett gående nordover på Nordnes.

Etter knivstikkingen ved Cafe Opera rykket politiet ut til en ny adresse i Nordre Skogvei på Gyldenpris. Klokken 14.30 fant politiet enda en person som trolig er påført knivskader i mageregionen.

– To personer er fraktet til Haukeland for behandling. Begge har tilknytning til hendelsen i Vaskerelven, sier operasjonsleder Ole Jacob Malmo i Hordaland politidistrikt.