NRK Meny
Normal

I morgen får Havnesjefen dommen

Hissigproppen fra Os blir stadig mer hissig og vil ut til kone og barn. Onsdag kl. 12 skal den høyt elskede mannevonde svanen til undersøkelse hos veterinær.

Havnesjefen

NY UNDERSØKELSE: Havnesjefen ligger for tiden i ro i en sjøbod nær elven i Osøyro. Nå venter nye undersøkelser.

Foto: Espen Hatlestad / NRK

Den skadde hovedpersonen selv er innlosjert i en sjøbod nær elven i Osøyro, noe han er særdeles lite fornøyd med.

– Han er hissig, men han er helt tydelig begynt å komme i form igjen. Han spiser godt og har begynt å reise seg opp, forteller Sølvi Bugge og Lisbet Axelsen, to av de frivillige som følger svanen tett under sykeperioden.

Kan bli avlivet

Likevel er det et åpent spørsmål hva som blir Havnesjefens skjebne. Røntgenundersøkelsen i morgen kan ende med ny operasjon. Er skadene så omfattende at han aldri blir flygedyktig igjen, er det ikke usannsynlig at kjendissvanen må avlives.

Men om den fjærkledde har flaks, kan det bli snarlig gjenforening med familien i havnebassenget i Osøyro. Onsdag skal han til dyrlegen for å ta røntgen av ene foten, som ble stygt kvestet av det som trolig var en båtpropell.

– Da vi hentet ham, var prognosene utrolig dårlige. Jeg så beinsplintene som stod ut av foten hans og tenkte at dette aldri kunne gå bra. Men det har det gjort. Vi er veldig spente, og vi vil helst ha ham ut på vannet snarest mulig, siden konen hans er alene med alle ungene, sier Bugge.

Har allerede mistet et barn

For Havnesjefen er blitt pappa i sitt sykefravær. Men barneflokken på åtte er allerede blitt redusert til syv.

– I utgangspunktet kan moren klare seg alene. Problemet er at hun fikk så mange. Måser, kråker og mink er en konstant trussel, sier Bugge.

– Hvis røntgenbildene er gode, hvor fort kan Havnesjefen være på vannet igjen?

– Det går nok uansett noen dager. Mye avhenger av røntgenbildene og hvordan såret ser ut, sier .

Havnesjefens familie

HAR MISTET ÉN: Havnesjefen ble pappa til åtte mens han lå på operasjonsbordet. Nå er familien redusert til kone og syv barn.

Foto: Espen Hatlestad / NRK

Siste video

Vestlandsrevyen, 22.09.2017.
Torsdag var det hviledag i VM, og bergenserne fikk teste VM-løypene.
Slik såg det ut i VM-løypene dagen etter temporittet opp Fløyen.