NRK Meny
Normal

Hør, han snakker bergensk!

Torsdag holder Timbuktu konsert i Bergen, men dialekten har han allerede inne.

Timbuktu
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Den plateaktuelle Timbuktu spiller i Logen Teater på torsdag. Det er langt i fra første gang han spiller i Bergen, men han er langt fra fornøyd med konsertene han har holdt.

- Jeg har ennå ikke gjort noe superbra eller magisk i Bergen. Jeg har gjort det flere ganger i Tromsø, Trondheim, Stavanger og Oslo, men ikke i Bergen. Nå skal jeg forsøke å overgå mine tidligere konserter her i byen, sier Timbuktu til NRK Hordaland.

Forrige gang han var i Bergen, var i 2007. Den gang spilte han i Peer Gynt-salen i Grieghallen. Akkurat den hallen har han ikke så mye til overs for.

- Den er litt stor og «pampig». Det er mer en teaterscene enn en klubb eller et konsertlokale og er veldig stort, sier han. Denne gangen lover han fullt trøkk og at han ikke bare skal spille sanger fra det nye albumet.

- Jeg skal spille litt fra alle mine plater, sier han.

LYD: Hør Timbuktu sammenlikne dialekten sin med bergensk og hans skryt av Vestlandet

Elsker Vestlandet

Selv om lokalet ikke er blant hans favoritter, står byen høyt i kurs.

- Vestlandet er veldig vakkert og Bergen er den vakreste byen i hele Skandinavia, sier han på en måte som får det til å høres ut som om han virkelig mener det.

Hip-hop-artisten har holdt koken siden 90-tallet, men debuterte med plate først i år 2000. I år har han gitt ut sin sjette plate, «En High 5 & 1 Falafel».

- Hvorfor den tittelen?
- Man kan si at Malmø er sveriges falafelhovedstad. Budskapet er at jeg utfører kunst for kjærlighet og litt mat, sier han og ler.

Hør Timbuktus nyeste singel, High 5 & 1 Falafel:

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Misliker selskapenes pengejag

For artisten tenker på mer enn penger. Tidligere i år skapte han mye rabalder da han la ut en av sangene sine på nedlastingssiden Pirate Bay. Plateselskapene beskyldte artisten for å undergrave artistene. Selv mener han at de kun er interessert i å verne om sine egne interesser.

- Folk lastet ned låten og plateselskapet ble forbanna. Men jeg bestemmer over min egen musikk, sier han og mener at selskapen er mer opptatt av å tjene penger enn å støtte artistene.

- Man må akseptere nåtiden og ikke strebe etter å leve i en verden som eksisterte for ti år siden, sier han.

LES: Lydverket anmeldelse av «En High 5 & 1 Falafel» | La ut musikken på Pirate Bay

NETT-TV: Timbuktu på Øya