NRK Meny
Normal

Hevder han ble drapstruet av offeret

Den drapstiltalte 30-åringen hevder avdøde Kai Albert Foss (31) uttalte «Jeg skal drepe deg!» bare minutter før det fatale møtet utenfor tiltaltes hus.

Åstedet på Sotra

DREPT UTENFOR HUSET: Kai Albert Foss (31) kom tilbake til sammenkomsten etter å ha forlatt den kort tid tidligere. Han ble stukket med kniv i magen utenfor denne leiligheten.

Foto: Runa Victoria Engen/NRK

Mannen har helt siden pågripelsen påstått at han stakk og drepte Foss i selvforsvar . 30-åringen har nå byttet advokat, og hans nye forsvarer, Morten Furuholmen, utdyper nå overfor Bergens Tidende tiltaltes forklaring.

Skal ha vært irritert

– Min klient sier han ringte Foss for å si at han mislikte at han hadde kranglet og vært høylydt. Da svarte Foss, ifølge min klient: «Jeg skal drepe deg! Jeg kommer», sier Furuholmen til BT.

Morten Furuholmen

NY FORSVARER: Advokat Morten Furuholmen har tatt over etter Helge Wesenberg.

Foto: Yngve Tørrestad / NRK

Som NRK.no tidligere har skrevet, skal den opphetede telefonsamtalen ha kommet etter at Foss forlot sammenkomsten hos tiltalte, der også hans samboer og en annen mann var tilstede. Avdøde skal ha vært svært irritert over at ikke samboeren hans ble med hjem da han forlot leiligheten.

30-åringen, som er tiltalt for forsettlig drap , skal ha forklart til politiet at de to havnet i et basketak da Foss kom tilbake til leiligheten.

LES OGSÅ: – Kunne aldri ha gjort noe sånt uten at det var for å beskytte seg selv

Hevder han stakk i dødsangst

Ifølge Furuholmen hadde tiltalte tatt med seg en kniv for å forsvare seg. 30-åringen hevder han skled på isen og falt inn i Foss, slik at de begge falt og kniven falt i bakken. Tiltalte sier så at Foss tok kniven og stakk ham i armen, helt inn til beinet.

Tidligere har det kommet frem at politiet ikke fester lit til denne forklaringen og tror at 30-åringen skadet seg selv i etterkant. Tiltalte har erkjent at han stakk Foss én gang, men hevder han stakk i selvforsvar og dødsangst.

Kai Albert Foss døde av forblødning etter å ha blitt stukket i mageregionen.

Rettssaken mot 30-åringen starter i Nordhordland tingrett 26. august.

Siste video

Programleiar: Tale Hauso
Panini-bølgen sprer seg over landet under VM.
Kvinner i klart undertall gatelangs i Bergen. Nå blir det endring.