Her går hunden til angrep på Erik (12)

Erik (12) og kameraten måtte på legevakten etter at de ble bitt av en border collie. – Eieren sa at jeg skulle stå helt stille, men så bet den en gang til, sier han. Se video av hunden som går til angrep.

Her går hunden til angrep

En border collie gikk til angrep på fire personer på Laksevåg i Bergen tirsdag ettermiddag. Video: Daniel Lazarus

Fire personer ble angrepet av en border collie på Laksevåg i Bergen tirsdag ettermiddag. En syklist kom fra hundebittene uten synlige skader, mens tre barn på 9, 12 og 13 år måtte på legevakten etter angrepet.

Daniel Lazarus (13) filmet store deler av opptrinnet, der to av kameratene hans blir angrepet.

Det er ikke første gang de blir angrepet av hunden.

– Hunden har bitt oss og mange vi kjenner før. Sist gang den gikk til angrep, prøvde vi å filme det fordi vi ville vise det til politiet. Da stakk hunden av, men nå klarte jeg å filme det, forteller Daniel.

Politiet har bedt om å få overlevert filmen 13-åringen tirsdag tok av angrepet.

Hoppet opp på en bil for å slippe unna

Daniel, Sander og Erik

BLE ANGREPET: Daniel (f.v.) filmet da Sander og Erik ble angrepet av hunden.

Foto: Jon Bolstad / NRK

I videoen kan man se hunden gå til angrep på Erik (12), en av kameratene til Daniel. Så løper den mot en liten jente, før den går til angrep på en syklist på andre siden av gaten.

Til slutt fikk eieren kontroll på hunden, før politiet tok over. Men hunden gikk også til angrep på en 9 år gammel jente mens politiet holdt den.

– Vi kom nedover på sparkesyklene våre, og så angrep den kameratene mine. Begge to fikk skikkelige kutt i beina, sier Daniel, som selv klarte å hoppe unna.

– Jeg hoppet opp på en bil, slik at den ikke fikk tak i meg. Men Erik kom seg ikke vekk, så da bet hunden ham flere ganger, forteller 13-åringen.

Måtte til legevakten

Erik Heggøy (12), som blir angrepet i videoen, måtte sammen med kameraten Sander på legevakten etter hendelsen.

– Vi kjente igjen mannen og hunden, og la ned sparkesyklene våre fordi vi tenkte den kunne komme til å bite oss. Kameraten min løp opp i bakken, men hunden løp etter og begynte å bite. Jeg begynte å løpe andre veien, men hunden tok meg igjen, forteller 12-åringen.

Mens kameraten filmer opptrinnet, blir Erik bitt flere ganger.

– Jeg prøvde å roe den ned ved å klappe den litt. Men så sa eieren at jeg skulle stå helt stille. Men så bet den en gang til, forteller han.

Han og kameraten ble sammen med den 9 år gamle jenten sendt til legevakten.

– Jeg ble bitt midt på leggen, men vi fikk ikke noen sprøyte. Vi fikk beskjed om å komme tilbake hvis det blir infeksjon eller hevelse, forteller 12-åringen.

Eieren: – Den biter når barna ikke stopper

Han forteller at faren til en kamerat har ringt politiet om hunden en gang tidligere. Eieren innrømmer overfor bt.no at det ikke er første gangen hunden går til angrep.

– Han klarte dessverre å slite seg, og jeg mistet båndet. Når det kommer barn med rullebrett og sykkel, begynner hunden å «gjete» for å få dem til å stoppe opp. Når de ikke gjør det, så biter den, sier eieren.

– Vi må gå forbi der hunden bor når vi skal til skolen. Jeg kjenner det noen ganger litt i magen, forteller Daniel.

Politiet tok altså med seg hunden etter angrepet tirsdag. Hva som skjer med den, er foreløpig uvisst.

– Den er i forvaring mens saken etterforskes, sier politiets operasjonsleder Preben Wallestad til NRK tirsdag kveld.

Han forteller at videoen Daniel filmet av hendelsen vil bli tatt hånd om av politiets etterforskere.