Heller degradering enn Bergen?

FK Haugesund utelukker ikke at klubben heller tar turen ned i 2. divisjon enn å spille kampene sine i Bergen.

FKH spillere

HAUGESUND-JUBEL?: Det spørs om spillerne jubler hvis klubben må ta turen ned i 2. divisjon.

Foto: Ulveseth, Birte / SCANPIX

Nrkhordaland.no har tidligere skrevet at Haugesund FK kan bli  tvangsflyttet til Bergen på grunn av store mangler ved klubbens stadion. Dit vil ikke FKH og forbereder seg heller på det som måtte komme av sanksjoner fra NFF.

Taus daglig leder

– Vi venter på rapporten fra NFF og det kan godt være vi da får en bot eller blir fratatt poeng, sier daglig leder i FKH, Eirik Opedal, til nrkhordaland.no.

Han blir taus når Nrkhordaland.no spør om klubben heller vil bli degradert til 2. divisjon enn å flytte til Bergen.

- Det vil jeg ikke svare på, er den knappe kommentaren fra Opedal

Garderobefasiliteter, videoovervåkning, handikaptoalett, pressefasiliteter og VIP-tribune med tak er noe av manglene ved dagens stadion. Hvis manglene ikke rettes blir FKH møtt med sanksjoner fra NFF om kort tid.

- Mye å ta tak i

– Lisenskravene har ligget der lenge, og stadionplanene har ligget der lenge. Da jeg kom til klubben var beskjeden at stadion skulle stå klar til seriestart 2008, sier Opedal.

Han håper at fotballforbundet kan være villige til å gi dispensasjon til å bruke den gamle stadion dersom finansieringen til nytt stadion kommer raskt på plass.

Hvis ikke finansieringen går i orden forbereder klubben seg på strengere sanksjoner som poengstraff eller degradering.

– Her var det mye å ta tak i. Anlegget har ikke forandret seg mye siden jeg startet i NFF for ti år siden, sier anleggssjef, Ole Myhrvold i NFF til Haugesunds Avis.