NRK Meny
Normal

Havnetopp tjente 580.000 på forlis

Operasjonsleder under «Server»-aksjonen hyret inn sin egen båt til opprydningsarbeidet, og fakturerte Kystverket for 580.000 kroner i leie.

 

Store mengder bunkersolje har lekket ut fra lasteskipet "Server" som havarerte utenfor Fedje fredag.

HAVARERTE: Lasteskipet «Server» gikk på grunn utenfor Fedje 12. januar i år.

Foto: ANDERS LØBERG / SCANPIX

Havnekaptein Erik F. Blom var en av de mest sentrale lederne under opprydningsarbeidet etter forliset utenfor Fedje i januar.Blant båtene som ble leid inn, var Bloms egen 22 fots hurtiggående båt, av typen Polarcircel, skriver Bergensavisen.

Prisen var 5750 kroner døgnet, totalt 580.000 kroner, som ble fakturert Kystverket.

 

NETT-TV: «Server» tømmes for olje

Vedgår etisk problem

Aksjonsleder Gunvald Isaksen innrømmer at han ser problemstillingen i at en i aksjonsledelsen selv tjente fett på næringsvirksomhet knyttet til aksjonen.

– Vi har våre etiske retningslinjker som regulerer hva svi kan gjøre og hva vi ikke kan gjøre. Som leder bør en være spesielt forsiktig. Jeg som aksjonsleder burde vært kontaktet før vi tok en slik avgjørelse, sier Isaksen til BA.

– Har spilt med åpne kort

Erik F. Blom sier til avisen at han kun sendte et bilde av sin egen båt til poolen, hvor det ble vurdert hvilke båter som skulle hyres inn til opprydningsarbeidet.

– At den skulle brukes, var det ikke jeg som bestemte. Jeg har spilt med helt åpne kort, og det var mangelen på egnede båter som gjorde at jeg stilte min båt til disposisjon, sier Blom til BA.

 

Siste video

Vestlandsrevyen, 22.09.2017.
Torsdag var det hviledag i VM, og bergenserne fikk teste VM-løypene.
Slik såg det ut i VM-løypene dagen etter temporittet opp Fløyen.