Gikk opp Stoltzen i høye hæler på 17.mai

Da Kari Nordeide hadde gått Stoltzekleiven for 19. gang i år, bestemte hun seg får å gjøre den tjuende turen helt spesiell.

Gikk opp Stoltzen med høye hæler på 17.mai

PÅ TOPPEN: Her poserer Kari Nordeide på toppen av Stoltzekleiven etter å ha gått opp i høye hæler på selveste nasjonaldagen.

Foto: Hege Eide

Kari er med i en Facebook-gruppe hvor man skal gå 20 turer opp Stoltzekleiven før 20. juni 2015. Etter å ha gått 19 turer, fant hun ut at 17. mai var en fin dag å avslutte det hele på.

– Da jeg nærmet meg målet, fant jeg ut at jeg kunne ta den 20. turen til Stoltzen på selveste nasjonaldagen, sier Kari.

Finskoene skulle på tur

I Facebook-gruppen er det mange som legger ut bilder når de er på toppen for å dokumentere turene. Da tenkte Kari at hun skulle gjøre noe gøy ut av det hver gang hun var der oppe.

– Det er veldig mange som er med på denne konkurransen. Folk kjenner deg igjen fra bildene du legger ut på Facebook og de roper til deg når du går opp. Det er veldig gøy, sier hun.

Men med tiden ble det vanskelig å være kreativ på bildene som ble lagt ut på gruppen. Derfor dro hun med seg venninnen på kvelden på selveste 17. mai.

– Derfor passet det med kjole, høye hæler, kake og champagne. Vi måtte feire når vi var på toppen, sier hun.

Joggeskoene måtte på

Hun gikk mesteparten av turen opp i høye hæler sammen med venninnen, som var iført treningsklær. Men på vei ned måtte joggeskoene på.

Gikk opp Stoltzekleiven med høye hæler.

TUNGT OG SAKTE: - Vi fløytet på de som gikk opp og ned og skulle gjøre det litt gøy for alle som var der, forteller Kari.

Foto: Hege Eide

– Det var tungt og det gikk ikke noe fort. Vi hadde med fløyter og fløytet på dem som gikk opp og ned. Vi måtte gjøre det litt gøy for alle som var der, forteller Kari.

Tiden ble ikke tatt, men hun tror de klarte å gå turen på cirka 40 minutter.

– Det var fantastisk deilig å være på toppen, men det var kaldt. Jeg gikk jo bare i en kjole, sier hun.

Kjolen var opprinnelig ikke del av planen, før hun opppdaget et bilde av en kollega som gikk tur i bunad.

– Hadde hun gått i bunad, så kunne jeg kjøre på med kjole og høye hæler, tenkte jeg.

Ristet på hodet

Vennene til Kari ristet på hodet da de fikk høre hva hun hadde gjort.

– Det er gøy å gjøre noe annet ut av det. Alt som er gøy blir lettere. Stoltzen er ikke gøy å gå, men når du gjør noe ut av det så blir det bedre, sier hun.

Hvordan reagerte folk da de så deg i kjole og høye hæler?

– Noen syns det var stilig, men de fleste lot som om det var helt normalt.

– Det som er utrolig vittig med nordmenn, er at når vi ser noe som er veldig rart, så later vi som om vi ikke ser det. Det liksom skal være helt normalt. Så da bare hilser vi, eller så tør vi ikke kommentere det. Slik var det når folk så meg, forteller hun mens hun ler.