– Ingen avtale om nye avhør

Far og sønn i Stord-drapssaken møttes i går for første gang etter at fosterbarnet i familien mistet livet torsdag.

Sagvåg-drapet

BLE DREPT: En tre år gammel fosterhjemsgutt ble drept i Sagvåg på Stord torsdag ettermiddag.

Foto: Ness, Jan Kåre / NTB scanpix

Møtet i går var første kontakt mellom faren og hans 13 år gamle biologiske sønn etter at den tre år gamle fosterhjemsgutten i familien mistet livet i Sagvåg på Stord torsdag.

– Jeg besøkte gutten etter at de møttes i går. Han sa at møtet var greit, sier 13-åringens forsvarer Kjell Steinsbø til NRK.

Politiet godkjente møtet

Politiet hadde ifølge BT gitt klarsignal til møtet mellom far og sønn.

– Vi ønsket å få en forklaring fra faren før han og sønnen møtte hverandre. Nå er faren skrevet ut fra sykehuset, og har avgitt forklaring. Dermed var det greit fra politiets side at faren fikk møte sønnen hvis han ønsket det, sier Stord-lensmann Bernt Vidar Norvalls til avisen.

Den 45 år gamle mannen ble fraktet til Haukeland sykehus med lettere skader etter at han grep inn i episoden der treåringen ble drept. 13-åringen har erkjent å stå bak volden mot familiens fostersønn, som døde av stikkskader og slag mot hodet.

– Skal skjerme ham

13-åringens forsvarer vil ikke si noe mer om møtet hans med faren, eller hvordan han kommuniserer med ham om det som skjedde torsdag ettermiddag.

– Jeg har sagt til ham at vi skal skjerme for andre det vi snakker om, sier Steinsbø til NRK.

Kjell Steinsbø er oppnevnt som forsvarer for 13-åringen.

FORSVARER: Kjell Steinsbø.

Foto: Berg-Rusten / NTB scanpix

13-åringen skal være til observasjon hos helsevesenet i ytterligere en ukes tid. Steinsbø sier han ikke vet om han får nye oppdrag i saken før den perioden er over.

– Vi har ingen avtaler med politiet om nye avhør. Jeg har sagt at han kan kontakte meg når han vil. Nå er det vel en uke igjen av observasjonen. Etter det vet jeg ikke hva som skjer, sier Steinsbø.