NRK Meny
Normal

Får erstatning etter Åsane-drapet

30 år gammel mann ble tiltalt for medvirkning til drapet etter at Jarle Olsen endret forklaring. Nå er han tilkjent millionerstatning.

Åsane-drapet

ÅSTEDET: Øyvind Bjarte Madsen ble skutt i dette huset på Nyborg i Åsane.

Foto: NRK / NRK

Både Jarle Olsen selv og Tor Helge Flaten er dømt for drapet på Øyvind Bjarte Madsen, som ble skutt i sitt eget hjem i Åsane i april 2000. I tillegg ble en medhjelper dømt til åtte års fengsel.

Ble snakket inn i saken

Høsten 2005 endret plutselig Olsen forklaring og hevdet at to tidligere venner av ham var involvert i drapet. De to, den 30 år gamle «fotballspilleren» og en 39 år gammel tidligere dørvakt, ble kort tid etter tiltalt for drapet.

LES OGSÅ: Varsler erstatningssøksmål

I november 2007 ble de begge frikjent i Bergen tingrett, og kjennelsen ble bekreftet av lagmannsretten i mars året etter. Dommerne mente at Jarle Olsen hadde hevnmotiver for å trekke dem inn i saken.

LES OGSÅ: Frikjent for Åsane-drapet

Nå er 30-åringen tilkjent nær én million kroner i erstatning, skriver Bergensavisen . Summen dekker blant annet utgifter til privatetterforsker Ola Thune, som blant annet beviste at 30-åringen ikke kunne ha oppbevart drapsvåpenet.

- Skjev og ufullstendig etterforskning

- Jeg er glad vår klient har fått fullt medhold og at alle hans utgifter for å vise at politiets etterforskning var skjev og ufullstendig må betales av Hordaland politidistrikt, sier advokat John Christian Elden til BA.

Mannen har i tillegg saksøkt Staten ved Justisdepartementet for tapte inntekter og oppreisningserstatning.

Siste video

Lars Vaular, Nordvegen, Marius Neset, Terje Isungset og Eivør underholdt tusenvis på Torgallmenningen.
Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen møtte NRKJ-leder Richard Aune.
Programleder: Mariann Reikerås