Fant store mengder overgrepsmateriale ved en tilfeldighet

Politiet fant bilder som viser grove overgrep mot barn da de undersøkte datamaskinen til en mann i 30-årene som var mistenkt for besittelse av narkotika.

Politihuset i Bergen

AVHØR: Mannen i 30-årene har i helgen sittet i avhør i Bergen. Han er utenlandsk statsborger, og det blir brukt tolk under avhørene.

Foto: Simen Sundfjord Otterlei / NRK

Fredag pågrep politiet mannen i Fana i Bergen etter mistanke om at han var i besittelse av narkotika.

– Da vi åpnet datamaskinen hans, fant vi store mengder bilder som viser overgrep mot barn. Jeg vil beskrive det som grove overgrepsbilder. Det er små barn, og bildene viser blant annet vold, sier politiadvokat Harald Bilberg i Vest politidistrikt.

Mannen er utenlandsk statsborger og er ikke bosatt i Norge. Politiet vet ikke hvor lenge han har oppholdt seg i Norge.

– Det er noe vi jobber med å få klarhet i. Vi vet ikke hvorfor han oppholdt seg i Bergen, sier Bilberg.

Det var BA som først omtalte saken.

Fremstilles for varetektsfengsling

Mannen har i helgen sittet i avhør, men Bilberg ønsker ikke å kommentere hva mannen har sagt der. Politiet bruker tolk i avhørene.

Mandag blir han fremstilt for varetektsfengsling, siktet for besittelse av materiale som viser seksuelle overgrep mot barn.

– Det er trolig snakk om minst tusen filer. Vi vet ikke om mannen har delt materiale med andre, eller om han har begått faktiske overgrep, sier politiadvokaten.

Etterforsker videre

Politiet kan ikke utelukke at mannen har tilknytning til Dark room-nettverket, men Bilberg sier at det ikke er noe som umiddelbart tyder på det.

– Nå må vi analysere materiale, for å få klarhet i hvor bildene kommer fra og hvordan han fikk tak i dem. Vest politidistrikt har opparbeidet seg god kompetanse på etterforskning av denne typen saker, sier politiadvokaten.

Mannen var ikke i besittelse av narkotika, slik politiet i utgangspunktet mistenkte. Mannens forsvarer Kaj Wigum ønsker søndag ikke å kommentere saken.

Søk i valresultata

valg-dekorasjon