Fant and i magen på breiflabb

Niåringene Tiril og Berge ble mildt sagt forbauset da de fant denne i magen på breiflabben de nettopp hadde dratt i land.

And funnet i breiflabb

BLE SLUKT HEL: Denne anden ble funnet inne i breiflabben.

Foto: Privat

Paul Terje Jacobsen og familien fisket ved Bårsundet i Tysnes kommune i Hordaland. På relativt dyp sjø dro de i land en breiflabb på 8-10 kg.

Niåringene Tiril og Berge liker å undersøke fiskene de får, og ville åpne magen.

Hel og fersk

Paul Terje Jacobsen

OVERRASKET: Paul Terje Jacobsen forteller at anden nå skal stoppes ut.

Foto: Privat

- Hadde det ikke vært for dem ville vi ikke funnet anda. De ble selvsagt svært forbauset da de oppdaget hva som lå inni magen til breiflabben, forteller pappa til Tiril, Paul Terje Jacobsen.

Svartanda var like hel, og hadde ikke ligget lenge i magen. Som et minne skal anda nå stoppes ut.

- Vi la den i fryseren da vi kom hjem. Anda skal nå stoppes ut og settes på hyllen som et minne om denne opplevelsen, sier Jacobsen.

Spiser oter og skarv

Det er ikke ofte det kommer meldinger om funn av fugler i breiflabbmager lik det familien Jacobsen gjorde i midten av januar. Forsker Otte Bjelland ved Havforskningsinstituttet i Bergen sier det er relativt sjeldent at breiflabb velger fugl til middag.

- Jeg har snakket med en yrkesfisker på Møre. Han forteller at det er noen år mellom hver gang han ser at breiflabben har spist fugl. Denne fiskeren drar opp 3000 breiflabb i året, så du kan si at det er relativt sjeldent at dette skjer, sier Bjelland.

Han forteller også om andre rare funn i breiflabbmager.

- Oter og skarv har blitt funnet. Breiflabben som hadde en skarv i magen ble tatt på dypet, men skarven var fremdeles varm. Mest sannsynlig hadde breiflabben vært oppe og snappet fuglen i vannoverflaten. Det er folk som har sett at dette skjer, forteller Bjelland.

- Tilfeldig at den tar dyr

At breiflabben tar dyr, mener Bjelland er tilfeldig.

- Han spiser alt han kommer over. At han tar fugl eller andre dyr tror jeg er helt tilfeldig, siden det forekommer så sjelden, sier han.

Bjelland tror at svartanda som ble offer for en glupsk breiflabb på Tysnes har blitt snappet på vannoverflaten.

- Noen fugler som dykker kan nok bli lurt til å bite på agnet til breiflabben, men i dette tilfellet tror jeg fisken har gått opp til overflaten og forsynt seg, sier forskeren.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Søk i valresultata

valg-dekorasjon