Falt utfor fjellskrent, reddet av helikopter

De to ungdommene som satt fast i fjellet ved Røldal er nå hentet ned med helikopter. De skal være kalde, men ellers i fin form.

Laster kart, vennligst vent...

REDNINGSAKSJON: De to personene skal sitte fast i et fjellområde ved Fjetlandsnuten og Gluggvardnuten i Røldal.

– De to 18-åringene som satt fast i fjellet ved Røldal er berget ned. De er kalde, men ellers i OK form. De blir fraktet videre i ambulanse, melder redningsleder Trond Bjørnøy ved Hovedredningssentralen.

De to personene, en kvinne og en mann som begge er 18 år, satt fast i et fjellområde ved Fjetlandsnuten og Gluggvardnuten i Røldal.

Meldingen kom til HRS klokken 16.06 via AMK-sentralen.

Helikopter i lufta

– Den ene skal ha glidd og falt, den andre holdt seg fast. Det var sikkert dramatisk for de to som var involvert. De er nå heist opp i helikopter og flydd ned til nærmeste ambulanse, sier Bjørnøy til NRK.

Det skal være mannen som holdt kontakten med HRS.

Kvinnen skal ha falt på glatt underlag og ramlet ned en skrent. Det er uklart hvor langt ned hun falt. Til alt hell skal ikke skadene være store.

Travel helg i fjellet

Sent fredag kveld sendt HRS helikopter til Trolltunga i Odda etter at to nederlandske turister kom på avveie fra turfølget sitt. Røde Kors bisto med å følge de to turgåerne i sikkerhet. Dette var årets 23. redningsaksjon på Trolltunga.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold