Få kommuner vil ha asylmottak

Bare 9 av 59 kommuner i Hordaland og Sogn og Fjordane sier ja til nytt asylmottak.

(Illustrasjonsfoto)
Foto: Martin Kierstein

Kilde: NTB/NRK

Den kraftige økningen av asylsøkere til Norge har ført til at UDI nylig sendte et brev til alle norske kommuner med bønn om å være med på en nasjonal dugnad.

Bergens Tidende har vært i kontakt med samtlige kommuner i Hordaland og Sogn og Fjordane. Kun 9 av de 59 kommunene i de to fylkene svarer positivt.

I Hordaland er det Bergen, Bømlo, Stord, Tysnes og Voss kommuner som stiller seg positive til asylmottak. I Sogn og Fjordane er det Eid, Flora, Førde og Gulen kommuner som er positive.

- Jeg skulle gjerne sett at flere var positive, men jeg tror ikke jeg skal være så skuffet, sier regiondirektør Atle Berge i UDI Vest.

Han begrunner det med at det tross alt er en seksdel som svarer ja, til tross for mye negativ mediefokusering på asylmottak.

Dessuten sier 17 kommuner at de ikke vet hva de skal svare UDI, eller at forespørselen ikke er behandlet ennå. De resterende 33 svarer nei.

LES OGSÅ: Os vil ikke ta imot flere flyktninger

Siste video

Meisterfinale på Brann stadion, ekstremistar på bygdene og eldre som må flyttast ut av kommunen for å få sjukeheimsplass. Dette er nokre stikkord for dagens sending. Programleiar Jan Børge Leirvik
Bergen stasjon, eller Jernbanestasjonen? Sterke meiningar i Vestlandsrevyen i dag. Her kan du også sjå at Bergen kommune vil ha folkedugnad mot bygningsforfall, og flyktningar slit med einsemd. 
Programleiar Jan Børge Leirvik.
På nytt vekker gatekunstner AFK oppsikt. Nå har han malt det som trolig er landets lengste «street art», laget av en enkelt kunstner.