Hopp til innhold

Vil ikke ta imot flere flyktninger

Neste år kommer det dobbelt så mange flyktninger til Norge. Terje Søviknes mener at tilskuddet må økes for at Os skal ta imot flere.

Terje Søviknes

Ordfører i Os, Terje Søviknes, reagerer på utspillet om at kommuner må tvinges til å ta imot flere flyktninger.

Foto: Nejad, Arash A. / SCANPIX

Neste år må kommunene ta imot dobbelt så mange flyktninger som i år. Hele 8200 flyktninger anslås å komme til Norge neste år. Det er det høyeste antallet siden 1994.

Os kommune er blant de 200 kommunene som årlig tar imot flyktninger. Hvert år bosettes ti flyktninger i Os. Ordfører i Os kommune, Terje Søviknes, sier til NRK Hordaland at det er uaktuelt å ta imot flere flytkninger til neste år.

- Den samlede godtgjørelsen kommunen får for denne bosettingen må styrkes. De siste årene har dette blitt bedret, men det må enda mer til for at vi skal vurdere å ta imot flere flyktninger, sier Søviknes.

- Vi har lagt oss på et nivå som er forsvarlig for Os kommune. Ti stykk er et antall vi mener at vi klarer å integrere i Os-samfunnet.

Trygve Nordby, generalsekretær i Norges Røde Kors, gikk i dag ut i media og sa at kommuner burde tvinges til å ta imot flere flyktninger.

Os-ordføreren mener dette er et helt urimelig krav.

- Det er helt innlysende at kommunene selv må få bestemme hvor mange flyktninger de vil ta imot. Det er et stort kommunalt apparat som må settes i sving for å dekke tjenesten, sier Os-ordfører Terje Søviknes (Frp).

Les: 8200 flyktniner til neste år