Se bilder av eksotiske frukter
Dette er to kinesiske frukter som har vært i bruk i Kina siden år 2000 før Kristus, og er søte, litt spesielle frukter. Den er rik på C-vitamin, mineraler og fruktsukker.
De kom til Norge med kinasrestaurantene, og fås også hermetisk.
- Men de er best fersk. De hermetiske får en litt parfymeaktig smak, sier Tor Morten Sivertsen i Bama.
Hvitt kjøtt
Litchi har et hardt, tynt, brunrødt skall. Når du skreller denne kommer det frem hvitt, mykt kjøtt som er søtlig på smak. I midten ligger det en liten, hard stein.
Rambutan ser ut som en kråkebolle, eller et hårete jordbær. Den er litt større, smaker likt som litchi, men har litt mer kjøtt, og steinen er mykere og litt mindre.
Det er kun det hvite kjøttet som kan brukes.
Mye kjærlighet
Fruktene brukes hovedsaklig i fruktsalater, eller du kan skrelle de, ta ut steinen og spis den med krem. Et annet alternativ er å dele den og bruk den - med skallet på - som pynt rundt og på gelekaker og andre kaker.
Snart Valentine's Day, og da kan det være søtt, bokstavelig talt, å ha litchi og rambutan til dessert.
- Ja, de kalles for kjærlighetsfrukt. Grunnen til det vet jeg ikke, den ser jo ikke så kjærlig ut. Men det kan være smaken. Det høres jo litt eksotisk ut å sitte med kjærlighetsfrukt og champagne, mener Sivertsen.