NRK Meny
Normal

Drapssiktet kone krever å bli løslatt

Konen til avdøde Helge Ove Irgens hevder at hun er uskyldig og ønsker å bli løslatt. Politiet er uenig og vil torsdag be om forlenget varetektsfengsling av kvinnen (30).

Helge Ove Irgens

DØD: Kjørelærer Helge Ove Irgens (61) ble funnet død på soverommet i parets bolig på Telavåg i Sund 25. juni i fjor. Politiets teori er at konen planla å ta livet av ham. Torsdag denne uken fremstilles hun for ny varetektsfengsling.

Foto: BERGENS TIDENDE / HELGE SKODVIN

Kjøreskolelærer Helge Ove Irgens (61) ble funnet død på soverommet i eneboligen sin på Telavåg i Sund 25. juni i fjor.

NRK har tidligere avdekket var det en erfaren rettsmedisiner som fattet mistanke om at dødsårsaken kunne være kullosforgiftning. Resultatet ble kjent to måneder etter dødsfallet. Da ble det slått alarm.

Frykter utenlands-flukt

19. februar ble konen (30) i Nordhordland tingrett varetektsfengslet i fire uker med isolasjon og medieforbud, siktet for drap.

– Vi kommer torsdag til å be om forlengelse av varetektsfengslingen. Årsaken er bevisforspillelsesfaren, samt at siktede er utenlandsk statsborger. Vi frykter at hun kan forsvinne fra landet dersom hun slipper ut, sier politiadvokat Inger-Lise Høyland.

30-åringen har oppholdstillatelse her, men er filippinsk statsborger. Norge har ikke utleveringsavtale med Filippinene.

Min klient ønsker gjerne å bli løslatt og hevder sin uskyld. Hun er langt nede og jeg er bekymret for henne.

Jannicke Keller-Fløystad, advokat

Ikke enige i rømningsfaren

Forsvarer Jannicke Keller-Fløystad vil be om at klienten løslates.

– Politiet har signalisert at det ønsker fengsling i fire nye uker, og det kommer ikke som noen overraskelse på meg. Min klient ønsker gjerne å bli løslatt og hevder sin uskyld. Hun er langt nede og jeg er bekymret for henne, sier Fløystad.

– Politiet er redde for at konen vil forsvinne til utlandet?

– Politiet frykter bevisforspillelse, men det er vi uenige i. Da min klient oppholdt seg i utlandet tidligere i vinter holdt hun meg orientert underveis, og spurte meg om datoen for nye avhør i forbindelse med at hun på det tidspunktet var siktet for falsk forklaring, sier Fløystad til NRK.

Holder tett om motiv

Politiets hovedteori har tidligere vært at konen kan ha dopet ned sin ektemann og trolig plassert en ovn på soverommet i andre etasje. Så har hun lagt et vått håndkle eller lignende over ovnen slik at det oppsto røykutvikling.

– Vet dere mer om mulig motiv eller kulloskilden?

– Etterforskningen pågår fortsatt og vi kan ikke kommentere noe rundt dette, sier politiadvokat Inger-Lise Høyland til NRK.

LES OGSÅ: Politiet: – Dopet ned og forgiftet med ovn

Siste video

13 lam rømde då bilen dei vart frakta med kolliderte. Dyretransporten fekk ein brå stopp og sauene stakk til skogs.
Slik ser det ut når 574 gensere med sitater fra Ibsens Peer Gynt går i tog.