Donatas Lukosevicius anker drapsdommen

34-åringen fikk 18 års forvaring for drapet på Monika Sviglinskaja (8). Nå anker han dommen.

Tiltalte i Monika-saken

DRAPSDØMT: Donatas Lukosevicius (34), her sammen med forsvarerne Ann Turid Bugge og Aasmund Olav Sandland under første rettsdag i mai, er dømt til 18 års forvaring for drapet på Monika Sviglinskaja (8). Nå ankes dommen til lagmannsretten.

Foto: Breistein, Emil / NTB scanpix

Det bekrefter Lukosevicius' forsvarer Aasmund Sandland i en tekstmelding til NRK torsdag ettermiddag.

– Nordhordland tingretts dom av 25. juli er i dag anket av Donatas Lukosevicius. Anken gjelder bevisvurderingen tilknyttet skyldspørsmål og de sivile krav, skriver Sandland.

25. juli dømte en enstemmig Nordhordland tingrett 34-åringen til 18 års forvaring med en minstetid på ti år. Dommer Håkon Rastum fastslo at det er hevet over rimelig tvil at Donatas Lukosevicius drepte åtte år gamle Monika Sviglinskaja.

– Han var forberedt på dette resultatet. Det var ikke noe overraskende, sa Sandland til NRK etter at dommen falt.

Lukosevicius ble også dømt til å betale 250.000 kroner i oppreisningserstatning til Monikas mor, samt 10.000 kroner for gullsmykkene tingretten dømte ham for å ha stjålet fra Kristina Sviglinskajas leilighet.

Monika Sviglinskaja sitter i en båt sammen med moren Kristina

DREPT: Monika Sviglinskaja (8), her sammen med sin mor Kristina, ble drept av Donatas Lukosevicius, fastslår Nordhordland tingrett. Nå ankes dommen.

Foto: Privat / NTB scanpix

DNA-oversmitte

Sandland varslet tidlig at dommen kunne bli anket innen fristen 8. august.

– Man kan jo stille spørsmål ved om det er bevist utover enhver rimelig tvil at han var på åstedet, når det ikke er ført bevis for at han kom dit, eller dro derfra. Kan det egentlig være slik at disse manglende observasjonene egentlig taler for at vi snakker om DNA-oversmitte, spurte Sandland retorisk etter at dommen var falt.

Etter at Sandland og Lukosevicius nå har gjennomgått dommen, har de altså bestemt seg for å anke til lagmannsretten.

Sandland opplyser at han torsdag ettermiddag er i fengslingsmøte, og at han derfor foreløpig ikke har anledning til å kommentere årsaken til anken ytterligere.

– Som forventet

Monikas mor, Kristina Sviglinskaja er ikke overrasket over at Lukosevicius anker drapsdommen.

– Dette var som forventet og kom således ikke som noen overraskelse, selv om min klient hadde håpet at tingrettens dom ville bli stående, sier hennes bistandsadvokat Stig Nilsen i en tekstmelding til NRK.