NRK Meny
Normal

Domkantor med sans for rock

Kjetil Almenning er ny domkantor i Bergen, men har sans for mer enn orgelmusikk.

Kjetil Almenning
Foto: Blunderbuss

29-åringen fra Nordfjord tar over etter Magnar Mangersnes. En oppgave han ser frem til.

- Stillingen som domkantor vil gi meg store muligheter til å gjøre flott kor- og orkestermusikk i en flott kirke med store ressurser og godt kollegialt fellesskap, sier Kjetil Almenning.

Interessen for musikken kom på musikkskolen på Sandane, og endte opp med bachelor i kirkemusikk fra Musikkhøgskolen i Oslo. Senere ble interessen for kor vekket og han har ledet flere kor de siste årene.

- Jeg kan spille orgel og det inngår som en del av jobben, men jeg har valgt å prioritere korsiden. Det er kor jeg brenner for og har noe å bidra med, sier han.

Dermed blir det nye koster og forhåpentligvis flere kor til høsten.

- Det blir minst ett nytt kor, kanskje flere. Jeg håper å bygge opp et stort og bredt kortilbud. Det er ikke spikret, men jeg ser for meg ett kammerkor som tar for seg ny musikk og ett litt større kor som tar for seg de større romantiske verkene, sier han.

- Interessen for korsang og kirkemusikk er ganske stor, er mitt inntrykk. Samt signaler om at det er mange som har lyst på noe nytt. Derfor gleder jeg meg veldig til å komme igang, legger han til.

Selv er han opptatt av ny kirkemusikk og musikk fra renessansen. Likevel kan han avsløre at det ikke bare er kirkemusikk han fyller ørene med.

- Hjemme hører jeg mest på jazz, pop og rock, sier han og vedgår at han kan bli å finne i mørke kjellere når konserthøsten starter.

Bråket rundt avgangen til den forrige domkantoren, Magnar Mangersnes, lar han seg ikke påvirke av.

- Jeg har registrert problematikken rundt avgangen, men har forhåpninger om at det skal gå rolig for seg, sier han.

Siste video

Slik forbereder Bergen Filharmoniske Orkester seg på 30 timer Grieg live.
Programleder: Mariann Reikerås