Middag til to personer:
Rucola-salat (1 pk "Gartner-størrelse" eller 1/2 pk Importstørrelse)
4 modne tomater (i vinduskarmen 4 dager etter innkjøp!)
1 avocado
3-4 soltørkede tomater
Noen skiver bacon
Revet parmesanost
God olivenolje, eddik og litt sennep
Slik gjør du det
Legg de soltørkede tomatene i vann med en liten dæsj eddik i ca 15 minutter. Del bacon i små biter og stek helt sprø, legg på tørkepapir. Vask og tørk salaten, riv i litt mindre biter så den blir lettere å spise! Skjær tomatene i tynne båter. Blant i en bolle. Lag dressing av olje, eddik, en knivsodd sukker og ca 1/2 teskje sennep. Hell over salaten og bland. Hakk de soltørkede tomatene i tynne strimler og ha i. Del avocadoen i biter, og ha i bollen. En enkel metode er å dele den i to, fjerne steinen, og så bare grave ut passende salatbiter med en spiseskje. Dryss bacon og finrevet fersk parmesan over, og vri om pepperkvernen en gang eller to på toppen.
Oppskrift fra Anne Marie Kvassheim, Bergen.