David Nielsen forlater Nest-Sotra

Den danske suksesstreneren ga onsdag kveld klubben beskjed om at han ikke blir med sotralaget opp i førstedivisjon. Nå venter trolig trenerjobb i eliteserien.

David Nielsen, Nest-Sotra

SKIFTER BEITE: David Nielsen har ledet Nest-Sotra fra nedrykksstrid til opprykk. Nå venter trolig eliteseriejobb.

Foto: Jørgen Eide / NRK

– Jeg har gitt Nest beskjed om at jeg ikke kommer til å trene dem neste sesong. Jeg har ikke bestemt meg for hva jeg skal. Men jeg vil være fair og gi beskjed i alle fall, sa suksesstreneren til Bergensavisen onsdag kveld.

Fra nedrykksstrid til opprykk

Nielsen tok over som trener for sotraklubben sommeren 2011 og sørget for at den da nedrykkstruede klubben landet på niendeplass på tabellen i andredivisjon avd. 3. Året etter ble det fjerdeplass, og i år var laget i realiteten klar for opprykk til førstedivisjon flere runder før serieslutt.

Nå må Nest-Sotra altså finne seg ny trener foran den historiske 2014-sesongen. Styreleder i Nest-Sotra, Espen Strømme, legger ikke skjul på at klubben ønsket veldig sterkt å beholde den profilerte dansken ved roret.

– Ingen sure miner

– Når det er sagt, så er det ingen sure miner fra vår side. Vi ønsker David lykke til på veien videre. Vi har forståelse for at David ønsker større utfordringer. Han har vært tydelig fra dag èn på at han ønsket å bygge en trenerkarriere i Nest-Sotra. Vi har vært klar over at han sannsynligvis ville ta steget videre etter hvert, sier Strømme til lokalavisen VestNytt.

Alt tyder på at David Nielsen drar østover og blir assistenttrener i Strømsgodset neste år. Ifølge BA var dansken i møte med Jostein Flo og Ronny Deila i Drammen tidligere denne uken.

LES MER: Nielsen kan hamna i Strømsgodset