NRK Meny
Normal

– Branns andrelag ikke godt nok for Emil

Brann kunne fått 3,5 millioner kroner for 17 år gamle Emil Hansson i vinter. Nå selges han ifølge Bergens Tidende for under en halv million kroner.

Emil Hansson Stadion-debuterer

FORSVINNER: Emil Hansson var bare 15 år da han signerte proffkontrakt med Brann. Nå selges han til Feyenoord.

Foto: Astrid M. Nordhaug / Astrid M. Nordhaug/Digitalsport.

Det unge Brann-talentet har signert en U-kontrakt med Feyenoord. Bergens Tidende skriver i dag at 17-åringen er klar for en overgang til den nederlandske storklubben.

17-åringen har vært den yngste i Branns stall, og har vært regnet som en av klubbens største talent. Han gjorde seg spesielt bemerket i sesongoppkjøringen til 2014-sesongen, da han som 15-åring imponerte i treningskamper på La Manga.

LES MER: – Det er vakkert å se på når han spiller

Men han har slitt med spilletiden, både under Rikard Norling og den nye treneren Lars Arne Nilsen.

Brann kunne fått flere millioner

Han var 15 år da han signerte for Brann før jul i 2013. Nå ender han opp i ungdomsstallen til Feyenoord, som allerede har fulgt spilleren i flere måneder. Han vil spille på reservelaget til Feyenoord.

I vinter fikk Brann et bud på 3,5 millioner for Hansson fra nederlandske Twente. Da takket Brann nei, fordi Branns sportslige apparat mente han var nær ved å ta steget inn i A-stallen.

Men i 1. divisjon har han bare vært på banen i to serie- og fire cupkamper. Nå forsvinner han til Nederland, trolig for langt mindre summer enn Brann først kunne fått. Ifølge BT får Brann nå under en halv million kroner for Hansson.

Emil Hansson

SLO IKKE TIL: Emil Hansson briljerte på La Manga før sesongen 2014. Men etter det har han ikke fått særlig mye spilletid på A-laget.

Agenten: – Branns andrelag ikke godt nok

Hansson agent Stig Lillejord sier Feyenoord har fulgt Hansson siden han har vært 12 år gammel.

– Han har forsøkt å kjempe seg til spilletid i Brann, men det har han ikke lykkes med. Nå er vi blitt enige om at han skal få den muligheten i Feyenoord, slik at vi kan få en videreutvikling av Emil.

Agenten legger ikke skjul på at Branns reservelag ikke var godt nok for den unge offensive spilleren.

– Feyenoord kan først og fremst tilby spilletid på et nivå han hører hjemme. Det nivået han har spilt på, Branns andrelag i 3. divisjon, er selvsagt ikke et høyt nok nivå for å utvikle en spiller med Emils talent. Vi skulle aller helst sett at Brann hadde et andrelag i 2. divisjon, sier Lillejord.

Skulle 17-åringen slå til og få plass i A-lagstroppen til Feyenoord, har Brann sikret seg avtaler om en større overgangssum.

– Nå får vi håpe at han får den riktige utviklingen og at han i løpet av årene i Feyenoord blir god nok til å komme inn i A-lagstroppen.

Siste video

svært stor fare for lyng og grasbrann på Vestlandet
Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum sier de ikke kan frede Sylvi Listhaug som justisminister. –Hun hører ikkje på statsministerens råd, sier han.
Programleiar: Jan Børge Leirvik